Oglasili se iz Plave Bolnice: Prim. dr. Radončić navodi neistine, neosnovane tvrdnje vezane za našu ustanovu i naše zaposlenike

Oglasili se iz Plave Bolnice: Prim. dr. Radončić navodi neistine, neosnovane tvrdnje vezane za našu ustanovu i naše zaposlenike


Poštovani,

Plava Medical Group, Plava Bolnica centar ovim putem javno želi odbaciti navode iz članka objavljenog na Vašem web portalu Crna hronika BiH pod naslovom „ Oglasila se dr Ferida Radončić: Porodilje u strahu nakon njenih prijetnji, ona tvrdi da iza svega stoji politika“ u kojem prim. dr. Radončić navodi neistine, neosnovane tvrdnje vezane za našu ustanovu i naše zaposlenike.

Oglasila se dr. Ferida Radončić: Porodilje u strahu nakon njenih prijetnji, ona tvrdi da iza svega stoji politika

Ovim putem tražimo javnu ispravku nepotpunih, netačnih i neprovjerenih informacija u navedenom tekstu objavljenom na Vašem portalu 1. Januara 2022. godine.

U tekstu autora, a prema navedenoj izjavi prim. dr. Radončić iznosi netačne tvrdnje, apsolutno neprovjerene i neutemeljene na činjenicama, te Vas ovim putem pozivamo da ih ispravite i da navedeni Demantij objavite.

Naime, prim.dr. Radončić u gore navedenom tekstu navodi da su u našoj ustanovi u augustu 2021. godine preminule tri bebe, što je netačno, iznesene informacije su neprovjerene i neosnovane, apsolutno netačne.

Osim toga, javno iznosi iste takve tvrdnje o našim zaposlenicima dr. Musiću i dr. Klempić Dautbašić. Javno iznošenje neprovjerenih tvrdnji, koje su netačne i neprovjerene, očigledno predstavljaju samo odraz malicioznosti prim.dr Radončić prema našoj ustanovi i našim zaposlenicima, zbog čega ih u potpunosti odbacujemo.

Šta više, tokom 2021. godine u našoj ustanovi rođeno je više od 400 novorođenčadi. Naši ginekolozi obavili su više od 400 uspješnih porođaja i na stotine uspješnih intervencija i operacija. Niti jedna beba nije preminula u našoj ustanovi, a da jeste o tome bi javnost uz najviše profesionalne i moralne standarde bila obaviještena.

Zbog svega navedenog pozivamo prim.dr. Radončić da tvrdnje navedene u tekstu ili činjenično potkrijepi ili uputi javno pismeno izvinjenje našoj ustanovi i našim doktorima koje je spomenula u tekstu jer ćemo u protivnom, ukoliko do izvinjenja ne dođe, zaštitu digniteta i reputacije Plave Medical Group, Plave Bolnice centar, zatražiti putem Suda. ( Zakon o zaštiti od klevete FBiH član 4. U stavu (d)).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija