Oglasili se iz SIPA-e o netačnim navodima: Mi smo uhapsili osumnjičenog za ubistvo u Priboju, zajedno sa MUP-om RS

Iz SIPA-e su poručili kako su netačni navodi da je Igora Avramovića, optuženog za ubistvo Ervina Ćalahmetovića, uhapsio MUP Srbije u saradnji sa MUP-om RS-a, te naveli kako su oni izveli akciju u saradnji sa OSA-om.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, danas su na području Trebinja lišili slobode lice Igor Avramović, rođen 19. septembra 1995. godine, u Priboju, Republika Srbija koje se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Na osnovu operativnih saznanja, policijski službenici SIPA-e i MUP-a RS-a locirali su navedeno lice na području Trebinja, nakon čega je uhapšen.

Za navedenim licem je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu jer se sumnjiči da je dana 21. maja 2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršilo krivično djelo teško ubistvo propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije koje se na području Bosne i Hercegovine skrivalo od krivičnog gonjenja.

Lice je lišeno slobode u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo – stoji u saopćenju SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79