Oglasilo se Tužilaštvo o velikoj akciji u Sarajevu: 7 lica privedeno pretres u 11 objekata

Oglasilo se Tužilaštvo o velikoj akciji u Sarajevu: 7 lica privedeno pretres u 11 objekata


Pripadnici Federalne uprave policije su u akciji kodnog naziva “Rapid” zaplijenili rekordna 74 kilograma speeda.

U akciji su uhapšene četiri osobe i to: Adnan Vuk (33) iz Sarajeva, Maid Maslak (28) iz Sarajeva, Omer Čolaković (32) iz Konjica i Zijo Novalić (40) iz Istočnog Sarajeva.

U sklopu akcije kodnog naziva “Omerta”, pripadnici FUP- a slobode su lišili sedam osoba zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

– Sumnjiče se da su u proteklom periodu nabavljali i distribuirali drogu na području Općine Vogošća s ciljem sticanja nezakonite imovinske koristi. Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo. Akciji je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i Federalne uprave policije. Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predati u nadležnost Tužilastva KS – navedeno je iz Tužilaštva KS.

Pored speeda, pronađeno je i 12 litara amfetaminskog ulja, jedan kilogram amfetamin crystal-ice, devet pvc pakovanja sa više stotina tableta (ectasy), vatreno oružje i municija, više telefonskih aparata i SIM kartica, vaga za precizno vaganje, folije i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje opojne droge.

 

POGLEDAJ GALERIJU

U predhodnom periodu kod saradnika ove organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto oko osam kilograma opojne droge amfetamin – naveli su iz FUP-a.

Ranije je iz Tužilaštva KS saopćeno da je današnjim hapšenjima prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i FUP-a, te da su u odnosu na osumnjičene provođene posebne istražnje radnje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija