Efendić: Amerikanci od mene ne traže ništa, ali svakako nećemo pustiti SDA da radi kako je radila

Efendić: Amerikanci od mene ne traže ništa, ali svakako nećemo pustiti SDA da radi kako je radila


Član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji govorio je o formiranju nove vlasti i potencijalnim koalicijama nakon utvrđenih rezultata Općih izbora. Komšić je kazao kako se boji da će naredne dvije godine biti jako teške ekonomski.

“Novca će biti sve manje, sve će poskupjeti. No očiglednoda to nije priča koja dominira našim političkim životom, već ko će biti vlast. DA li će to biti SDA ili će Trojka zamijeniti SDA.”

Kazao je da DF nije počeo pregovore o koalicijama, iako je on razgovarao s predsjednicima SDP-a i Stranke za BiH, Nerminom Nikšićem i Semirom Efendićem.

Komšić: Amerikanci žele izbaciti SDA iz vlasti

“Efendić ima našu podršku za premijersku poziciju u Kantonu Sarajevo. On to želi i mi ćemo stati iza njega bez obzira bio DF opozicija ili vlast.””Većina evropskih zemalja drži se po strani, diplomatski mudro šute, a to je neodobravanje. S druge strane činjenica je da Amerikanci otvoreno guraju izbacivanje SDA iz vlasti. To mi je rekao i Nermin Nikšić i Semir Efendić. Od njih se traži da ne idu sa SDA.”

Na Komšićevo gostovanje osvrnuo se i Semir Efendić koji je kratko napisao: Od mene niko ništa ne traži, pogotovo ne Amerikanci. Ali ako neko misli da ću ja i SBiH pomagati da SDA nastavi raditi ovako kako je radila do sad – neću.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija