Oglasio se Elvis Hodžić: “Nisam kriv. Nakon hapšenja istog dana sam pušten na slobodu”

Oglasio se Elvis Hodžić: “Nisam kriv. Nakon hapšenja istog dana sam pušten na slobodu”


Službenici SIPA-e jučer su, u sklopu operativne akcije Squere, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada izvršili su pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari

U sklopu operativne akcije Squere jučer je uhapšen općinski vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić (SBiH), a već danas je pušten na slobodu

Na svom Facebook profilu oglasio se poslije policijske akcije u kojoj je lišen slobode piše Crna-Hronika.

Ko je uhapšeni Elvis Hodžić: “Promijenio tri stranke, maloljetni borac ARBiH, bio angažovan u SFOR-u i NATO”

“Poštovani sugrađani i dragi prijatelji,

Obzirom da mediji nisu posvetili posebnu pažnju činjenici da sam nakon hapšenja istog dana nakon mog iskaza i pušten na slobodu, želim da vas ovim putem obavjestim o sljedećim činjenicama:

  • Nisam kriv
  • Nisam počinio nikakav zločin
  • Nisam se ogriješio o niti jedan zakon

Nastavit ću raditi vijećnički posao u interesu svih gradjana a sada još jače i posvecenije.

Također, Zabrinut sam jedino za psihičko zdravlje moje djece i roditelja koji su putem medija bombardovani pompoznim informacijama o mom hapšenju i to bez zaštite ličnih podataka i to samo u mom slučaju.

Objavljene su moje fotografije pa čak i zajedničke fotografije sa načelnikom Semirom Efendićem da bi vjerovatno postigli još veći rejting i posjećenost portala.
Moja mladja kćerka nije bila u psihičkom stanju otići u školu.( djeca u školi znaju biti veoma okrutni u tom uzrastu/ buling).

Ušao sam u politiku financijski stabilan i realiziran za razliku od velike većine. Moj jedini motiv je pomoći lokalnoj zajednici i biti na usluzi svojim sugrađanima.

Nisam se uplašio i nemam namjeru prestati raditi za zajednicu. Hvala Vam na podršci i razumjevanju

Vaš vijećnik
Elvis Hodžić
Stranka za Bosnu i Hercegovinu

Vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić pušten na slobodu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u sklopu operativne akcije Squere, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada izvršili su pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provedene su zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprave, prevara, porezna utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi su vršeni po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija