Ko je uhapšeni Elvis Hodžić: “Promijenio tri stranke, maloljetni borac ARBiH, bio angažovan u SFOR-u i NATO”

U akciji SIPA-e jutros je uhapšen Elvis Hodžić, općinski vijećnik u Novom Gradu. Sarajevski političar koji je promijenio više stranaka. Svoju političku karijeru počeo je u SDP-u, a član je bio i stranke SDA a trenutni aktivni član Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Sedam osoba je na meti pravosudnih i policijskih organa, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Među njima su i advokati i notari.

Više osoba je osumnjičeno u velikoj akciji SIPA-e koja se od jutros sprovodi na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Pala, a među njima su advokati.

S obzirom da je policijska akcija u toku i da neki osumnjičeni još nisu pod kontrolom pravosudnih organa, za sada, otkrivamo samo inicijale. Riječ je o osobama inicijala A. I., I. H., B. V., Dž. M., E. H., A. Ć. i S. Š.

Prema nezvaničnim informacijama jedan osumnjičeni trenutno nije dostupan policijskim agencijama.

Prema našim informacijama, radi se o dobro uvezanoj kriminalnoj organizaciji u kojoj su učestvovali advokati i notari tako što su pomagali krimosima da peru pare i ubace ih u legalne tokove uglavnom kroz građevinski i urbanistički sektor.

Pored Hodžića pao i poznati sarajevski notar Džemaludin Mutapčić

Kako je govorio u predozbornim kampanjama Elvis Hodžić

– Rođen sam 11.02.1976 u Sarajevu i pripadam generaciji koja se nostalgično sjeća lijepih predratnih vremena, no nažalost i onih po našu domovinu vrlo teških ratnih vremena, u kojima sam učestvovao još od svoje sedamnaeste godine, kao maloljetni pripadnik ARBiH.

Poslije rata upisujem pravni fakultet, no usljed okolnosti, te zahvaljujući karakteru vječnog borca i idealiste, stremeći izazovima, svoje nesimbolično ratno iskustvo nastavljam kroz angažman u SFOR-u , a potom i NATO trupama kroz vojno-logističke angažmane u Kabulu, Afganistanu i drugim azijskim ugroženim teritorijama.

Svojom ambicijom ostvarivao sam i zavidne šefovske pozicije, zahvaljujući čijim rezultatima sam ostvario i svoju finansijsku stabilnost, koja mi upravo omogućava da se politikom bavim objektivno uz misiju raspoloživosti i pravednosti prema svim građanima moje lokalne zajednice. Ne gubeći vrijeme stičem univerzitetsku diplomu marketing menadžera, te je vješto koristim u kombinaciji sa životnim iskustvom u društveno-političkom životu.

Prvi vijećnički mandat od građana Novog Grada, dobivam 2016. godine, kada se upoznajem sa realnim stanjem, problemima i potrebama moje zajednice i društva. Ništa ne prepuštam slučaju te se nesimbolično angažujem u svim projektima od društvene važnosti i to kako od najmlađih populacija do osoba treće dobi. Moje napore i požrtvovanja prepoznaje i samo Vijeće te me ubrzo imenuju za Dopredsjedavajućeg općinskog vijeća Novi Grad.

Preuzimajući ovu odgovornu funkciju sve informacije sa terena u funkciji ozbiljnog vijećnika preusmjeravam ka Vijeću kroz veliki broj pitanja i inicijativa.

Finansijski stabilan, poslovno neovisan ipak ne krijem ambiciju za novim vijećničkim mandatom. Ta ambicija nije ambicija za paušalom, već traganje za satisfakcijom, koja me čini sretnim, a to je ostvarivanje konkretnih rješenja i koristi za moju zajednicu, jer u konačnici, „vaše je samo ono što date“, a ja želim da dam svoje, vrijeme, znanje, iskustvo i trud.

U svakom slučaju moram to raditi uz vašu podršku, kako onu kroz koju ćete me izglasati, a tako i onu u Vijeću kroz koju ću biti vaša spona… Dakle, dalje nastavljamo zajedno… Vaš Elvis”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79