Oglasio se federalni ministar MUP-a: MUP KS radi posao profesionalno, razumijemo nervozu Dodika

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara poručio je na društvenim mrežama da uprava policije MUP-a KS svoj posao obavlja profesionalno.

– Rade na rasvjetljavanju slučajeva kriminala, ubistava, narkomafije u saradnji sa najjačim policijskim i istražnim agencijama svijeta jer su upravo u njima prepoznali vrijednog, profesionalnog partnera, partnera koji ne trguje informacijama i čiji cilj je isti kao njihov – naveo je Čampara.

Milorad Dodik ogorčen prema MUP-u KS: “neprihvatljivo ponašanje MUP-a KS” prema posmatračima stranke SNSD”

Van pritiska i manipulacija

Dodao je da se bez zadrške obračunavaju i sa kriminalcima u svojim redovima.

– Nervozu Milorada Dodika razumijemo. Razumijemo i političku potrebu da reaguje na svaki navod koji dobije bez da ga provjerava jer ozbiljno mu je ugrožena pozicija. Ipak, kao što uvijek govorim, ponavljam i u ovom konkretnom slučaju, policiju bilo kojeg entiteta treba ostaviti izvan političkih igara, pritisaka i manipulacija – poručio je.
Neopterećeni politikom

Mišljenja je da samo takva policija, neopterećena politikom može ozbiljno služiti svojim građanima i štiti ih.

– Pozdravljam profesionalan rad pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu sa policijskim komesarom Nusretom Selimovićem – dodao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79