Oglasio se inspektor koji se našao pod istragom MUP-a HNK nakon što ga je prijavio Sarajlija

Semir Balavac iz Stoca, inspektor u PU-u Čapljina, koji se našao pod istragom Unutrašnje kontrole MUP-a HNK-a nakon što ga je zbog prijetnji prijavio Sarajlija Amer Kajmović, inače fotoreporter Oslobođenja, javio se našoj redakciji želeći ispričati šta se desilo tog dana.

“Dana 20. jula 2019. oko 11.40 sati kretao sam se jadranskom magistralom iz smjera Dubrovnika i uredno sam dao lijevi pokazivač smjera da se uključim prema centru Neuma. Sa mnom u vozilu su bile moja kćerka i njena prijateljica i, kada sam bio na samom ulazu u ulicu koja vodi prema Centru, čuo se udar vozila koje se uključivalo iz Neuma na put sa prvenstvom prolaza. Tačnije, udario me svojim vozilom u zadnji lijevi kotač moga vozila, na što sam odmah zaustavio vozilo, izbacio ga iz brzine, povukao ručnu i ne gaseći ga izašao da vidim šta se desilo, a već tada se ispred svog vozila pojavio vozač koji je počinio prekršaj i počeo da mi se približava i napada me govoreći da nisam dao žmigavac, koji je i tada bio uključen. Govorio je da policija reguliše saobraćaj i još štošta. Odmah se pojavila i njegova supruga prijeteći mi kako će me tužiti i da ona ima ljude u policiji u Mostaru za to. Videći da smo svi živi i zdravi, u 11.45 sati prozvao sam osiguravajuću kuću kod koje je osigurano moje vozilo. Iza toga je policija iz PS-a Neum profesionalno obavila uviđaj, gdje je supruga počinioca prekršaja pokušala da da izjavu o događaju umjesto njega, što nisam dozvolio, rekavši uviđajnom policajcu da ona nije vozila, već njen muž. Ona mi je ponovno prijetila tužbom”, naveo je Balavac.

Podsjetimo, Kajmović je prijavio Balavca zbog vrijeđanja i prijetnji, te je iz MUP-a HNK-a saznao da je Balavac navodno i u julu 2016. imao incident u Neumu u kojem je učestvovao i tadašnji ministar obrazovanja.

“Što se tiče spominjanja događaja iz 2016, vidljivo je da su te informacije date od nekog pozadinskog policajca koji ne može voditi predmete po demokratskim principima i važećim zakonima pravne države BiH, već bi postupke vodio kao da se radi o državi Sjevernoj Koreji, a stalno uvlačenje ministra prosvjete HNK-a u taj događaj ima neku pozadinu, poznatu samo tom pozadinskom policajcu. U događaju iz 2016. godine atakovan je vlasnik UO u Neumu od tri huligana koja su kasnije procesuirana u prekršajnom postupku i osuđena”, prokomentarisao je Semir Balavac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments