Oglasio se Mišo: “Nisam nasilnik, već žrtva. Nisam ni Srbin. Turkušići mene napadaju”

Oglasio se Mišo Jurišić sa svojim demantom na navedeni događaj.

Dana 26.02.2023. godine na Vašem portalu ”Crna-Hronika.info” i facebook stranici ”crna-hronika.info” objavljen je članak sa video-snimkom pod nazivom

”(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO MIŠO TUČE KOMŠINICU ZUHRU U TUZLI: ”STARICA SE POKUŠALA ODBRANITI GRABLJAMA ALI NIJE USPJELA”,

Objavljeni članak i tvrdnje Turkušića i njihove kćerke Medine Đogo su čista laž, a objavljeni neovlašteno pribavljeni video-snimak nije autentičan, već Turkušići i kćerka Medina uz pomoć Vašeg portala pokušavaju perfidno podvaliti javnosti da je Zumra Turkušić napadnuta nedužna starica, te tendenciozno prikazati Mišu kao nasilnika.

(VIDEO) Pogledajte kako Mišo tuče komšinicu Zuhru u Tuzli: “Starica se pokušala odbraniti grabljama ali nije uspjela”

Mišo Jurišić nije nasilnik, već žrtva. Zumra Turkušić nije ni nedužna, ni napadnuta, već vrlo agresivna osoba koja je sklona fizičkim i verbalnim napadima te kao takva poznata policiji, o čemu mogu posvjedočiti i komšije iz skoro svih okolnih kuća i o čemu postoje evidencije u policiji, inspekciji, sudu.

Pozadina napada na mene od strane Turkušića je otimanje i prisvajanje mog posjeda, te namjera da mene i moju porodicu oklevetaju, da raspiruju vjersku i nacionalnu netrpeljivost, da ugroze život i zdravlje moje porodice i mene, da nas stalnim uznemiravanjem, napadima i prijetnjama otjeraju sa našeg posjeda i iz naše kuće.

Nadležne institucije su upoznate o ovome, neki procesi su još uvijek u toku, a sudski proces oko međe je završen i Turkušićima je Sud odredio da mi moraju platiti novčanu nadoknadu jer su bespravno uzurpirali i zagradili dio mog posjeda i na istom mi čine štetu potkopavanjem zemljišta.

Turkušići moraju da uklone i nezakonito postavljene ograde i terase kojima su pokušali da bespravno prisvoje preko 300 m2 zemljišta. Nije tačna tvrdnja Turkušića da ja njih maltretiram, niti je tačno da sam ikada bio u prostoru njihove porodične kuće. Istina je da supružnici Turkušić i njihova kćerka Medina maltretiraju mene i moju porodicu, uznemiravaju nas i napadaju, stalno nas smetaju u posjedu, čak su i zetove angažovali u tome, što je evidentirano i procesuirano kod nadležnih organa.

Dana 25.02.2023. godine ja sam napadnut u svom posjedu verbalno i fizički od strane Zumre Turkušić. Ušla je u moj posjed, načinila mi štetu, napala me verbalno pa potom grabljama, prijeteći mi smrću.

Cijelo vrijeme dok je to činila bila je u mom posjedu, udaljena od svoje kuće i dvorišta 20-ak metara. Policija je intervenisala. Ja Turkušićima nikada ništa loše nisam rekao niti učinio, a oni meni jesu o čemu posjedujem svu dokumentaciju. Nisu tačne tvrdnje da su Turkušići osnovano prijavljivali mene policiji, pa nije bilo reakcije.

Više puta sam ja Zumru Turkušić prijavio policiji zbog napada na mene, moju porodicu i moju imovinu. Njihova kćerka Medina je s njima u mom posjedu napravila krivično djelo- uništenje dokaza što je policija takođe evidentirala. Video-nadzor sa četiri kamere nisu usmjerili na svoj već na moj posjed, moju kuću, dvorište i prilazni put, tako da nas neovlašteno snimaju 24 sata dnevno i stalno prate šta radimo, kada i gdje se krećemo, pa nas sačekuju na putu da nam prijete, da nas napadaju, da nam kradu po dvorištu kada nismo tu, da nam uništavaju imovinu.

Dobili su institucionalnu zabranu da prekinu sa nezakonitim snimanjem, kontrolom i obradom ličnih podataka mene i moje porodice, jer je to krivično djelo. Postavili su kamere uz pomoć zeta koji im pomaže u zloupotrebi mojih podataka i brisanju sadržaja video-snimaka koji su dokaz njihovih kazneno-krivičnih djela (policiji su rekli da im zet pomaže u tome).

Nije tačna tvrdnja Turkušića i Medine da su postavili video-nadzor radi svoje zaštite, jer njih niko ne napada i jer su sve kamere usmjerili na moj posjed, a to su utvrdili i inspektori Agencije koji su im naredili da prekinu nezakonito snimanje i da kamere preusmjere na svoj posjed. Međutim, Turkušići nisu postupili po naredbi već su nastavili to da rade. Ja nisam jedini koji trpi uznemiravanje i napade Zumre Turkušić.

Naime, i druge komšije iz okolnih objekata (Buljubašići, Mitrovići, Čajići, Okanovići, Muminhodžići…) su imali fizičke i verbalne napade od strane Zumre, a neki od njih su zatražili i pomoć policije, inspekcije i drugih institucija da bi se zaštitili od nje. Postoje evidencije o tome u policiji, inspekciji, sudu. Suprug i porodica je u svemu tome podržavaju.

Turkušići su 1994. godine zamijenili kuću u Bijeljini i doselili u Tuzlu. Odmah po dolasku, Zumra Turkušić je počela sa uništavanjem moje imovine, potkopavanjem mog zemljišta, skidanjem moje ograde, trovanjem mog voća i povrća, te je i dalje nastavila to da radi, sve uz podršku supruga.

Mene i komšije druge nacionalnosti napada nazivajući nas četnicima i ustašama i uopšte sklona je govoru mržnje i vrijeđanju, što je evidentirano kod nadležnih organa, sa dokazima i svjedocima.

Kćerka Medina je zajedno s roditeljima učestvovala u uništenju međnog obilježja u mom posjedu koje je sud uspostavio i nastavila da upućuje prijetnje smrću meni, te da hrabri majku u počinjenju kazneno-krivičnih djela, da neovlašteno ulazi u moj posjed i uništava mi imovinu, o čemu su upoznati nadležni organi.

Nije tačno da sam Srbin ili Srbijanac, a i da jesam bio bih ponosan jer sam častan čovjek, ponosni sam Bosanac i Tuzlak, besprijekorne životne i profesionalne biografije, borac Armije RBiH (ratni vojni invalid) i dao sam dosta krvi za cjelovitu i slobodnu BiH, zajedno sa svojim saborcima pripadnicima svih vjera i nacionalnosti.

Nije tačno da sam Turkušiće napao pet puta- NIKADA ih nisam napao niti im rekao ili učinio bilo šta ružno, ali oni meni jesu, od verbalnih i fizičkih napada na mene i moju porodicu do uništenja imovine, pa sam ih morao više puta prijavljivati nadležnim organima.

S obzirom da su neki procesi još uvijek u toku, a neki su okončani tako da mi Turkušići moraju platiti materijalnu štetu koju su mi prouzrokovali, pokušavaju da mi se osvete pa su putem Vašeg portala plasirali neautentične snimke i laži da bi obmanuli javnost i mene prikazali kao navodnog napadača i pozvali ih da me linčuju.

Turkušići upadaju na moj posjed, a ne ja na njihov, oni mene maltretiraju, a ne ja njih- ja sam primoran da se branim od njih i tražim zaštitu. Zumrin suprug nije na postelji kao što kaže Medina, već se kreće i dalje pruža podršku svojoj supruzi u nezakonitim aktivnostima.

Tokom sudskog postupka uređenja međe Zumra je nasrnula na mene i na policajca, meni je zaprijetila smrću. Ne može da se pomiri sa činjenicom da mi mora nadoknaditi štetu i da mi mora vratiti ono što je uzurpirala, da ne smije više upadati na moj posjed i napadati mene i moju porodicu.

Video-snimak koji ste objavili a koji su vam dostavili Turkušići i njihova kćerka Medina nije autentičan i tendenciozno je plasiran da bi se prikazalo da muškarac Srbin navodno maltretira nedužnu staricu Bošnjakinju, a da se sakrije prava istina. Ovdje je muškarac žrtva, a žena nasilnik sa background-om dobro poznatim policiji a i komšiluku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79