Oglasio se MUP RS-a o “naoružavanju građana u Lukavici”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odbacilo je sve navode posljednjih dana širenja društvenih mreža u vezi sa „naoružavanjem građana u Lukavicima” govore kako će se preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje prema osobama koje ovakve šire dezinformacije, javlja N1.

Uznemirujuće poruke su se širile društvenim mrežama, au njima se navodi kako se građani Lukavice naoružavaju.

Opća sigurnost

Entitetska policija odbacila je “ovakve dezinformacije jer kao takve služe samo za dizanje tenzija u zemlji i širenje ratno-huškačke politike”.

MUP RS je pozvao sve građane da doprinesu općoj sigurnosti.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu opštoj bezbjednosti u zemlji i ne nalaze se na ovakvim lažnim zlonamjernim pojedincima – saopćeno je za N1 iz policije.

Očuvanje mira

Inače, lider SDA Bakir Izetbegović danas je pozvao sve sigurne agencije u zemlji da preventivno djeluje i priječe bilo kakvu mogućnost destabilizacije u Bosni i Hercegovini.

Također, Predsjedništvo SDA pozvalo je sve političke partije u BiH i regionu da odgovornom politikom i ponašanjem rade na očuvanju mira u državi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79