Čavalić o haosu u tuzlanskom Domu zdravlja: Ovako će biti i narednih 50 godina, ako se pitaju oni…

Portal Crna Hronika je u nekoliko navrata pisao o (ne)organizaciji u Domu zdravlja Tuzla, zbog čega najviše ispaštaju pacijenti.

Anonimni čitatelji portala Crna Hronika upozoravaju i kako se medicinske sestre ponašanju vrlo neprimjereno, te su česte uvrede pacijentima. Iako postoji red u čekaonici, medicinsko osoblje svoje poznanike stavlja na spisak mimo reda, pa se za dobar broj pacijenata davanje uzoraka pretvara u višesatni košmar i čekanje.

Potpuna zbrka u laboratoriji Doma zdravlja Tuzla: Ulasci preko reda, višesatno čekanje

O navedenom se oglasio i gradski vijećnik  i ugledni ekonomski analitičar Admir Čavalić, čiju objavu prenosimo u cjelosti.

“Već godinu dana zagovaram nabavku redomata (uređaja za regulaciju redova čekanja) u DZ Tuzla. Ideja se odbija po nekoliko osnova – “ne želimo”, “građani Tuzle su nepismeni za to”; “naše osoblje ne zna to koristiti”; “kako će hitni slučajevi?”; “previše je komplikovano to”; “glupa ideja”; “niko to ne koristi”; “skupo je”; “nije uspjelo u MUP TK” itd itd itd.

Ovakvih scena i slika je bilo unazad 50 godina i vjerovatno će ih biti narednih 50 godina ako se pitaju oni kojima je jedini cilj da upravljaju javnim resursima (bez da prave iskorak i ostvare progres).

Zbog toga ću nastaviti insistirati na redomatu i drugim progresivnim rješenjima i to ne zato da bih se “ugradio” kod nabavke redomata, već da bi zaista pomogli našim građanima. Istina, možda bi trebao raditi na tome da se neko “ugradi” pa da bude “dobar”, a mi da imamo redomat – moguće da to očekuju.

Odgovori na gore navedene dileme – nije skup jer je samo 0,025% budžeta Grada Tuzla; ima opcija (dugme) za hitne slučajeve; građani i osoblje brzo nauče na redomat, samo se treba održavati – slijediti primjer banaka u Tuzli koje su ga postavile prije par mjeseci, a ne MUP TK; ideja nije glupa jer istu implementiraju bolnice i dz širom susjedne Hrvatske itd” – stoji u objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79