Oglasio se MUP TK: Muškarac iz Banovića najavio da će ubiti članove porodice

Oglasio se MUP TK: Muškarac iz Banovića najavio da će ubiti članove porodice


Redakcija portala Crna-Hronika prva je objavila o slučaju Šerifa Smajlovića iz Banovića koji je na svom Facebook profilu objavio video klipove kojim je izazvao paniku u gradu u kojem živi.

Nakon što je alarmirana je i policija Tuzlanskog Kantona PS Banovići zbog njegovog video snimka gdje je najavio da će u Banovićima realizovati beogradski scenario te je zbog istog izazvao paniku među stanovništvom.

Šefik Smajlović je najavio svoje planiranje izvršenja krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam – piše Crna-Hronika

(VIDEO) Alarmirana bh. policija: Šerif Smajlović najavio beogradski scenario u Banovićima

Muškarac iz Banovića dobio je prekršajni nalog zbog prijetnji da će ubiti članove svoje porodice, potvrđeno nam je iz Uprave policije MUP-a TK.

“Lice Š. S. 1990. godište iz naselja Smajlovići, Općina Banovići, je dana 5.5.2023 godine u 19,45 sati sam sebe prijavio PS Banovići, prijeteći da će pobiti članove svoje porodice.

S tim u vezi intervenisala je PS Banovići, a lice, koje je bilo u alkoholisanom stanju, koje je na naročito drzak način vrijeđalo i omalovažavalo policijske službenike, te narušavalo javni red i mir je privedeno i zadržano u prostorijama PS Banovići, do otrežnjenja.

Prethodno je alkotestiranje pokazalo da je pod uticajem alkohola. Zbog navedenog mu je izdat i prekršajni nalog. O svemu je upoznat i dežurni Tužilac KTTK-a. Nakon puštanja isti je objavio sporni snimak 6.5. u vezi čega su reagovali istražitelji OKP PU Banovići, te je ponovno upoznato Tužilaštvo.

Š.S. je u skladu sa uputama dežurnog tužioca saslušan u svojstvu osumnjičene osobe zbog postjanja sumnji da je počinio KD iz člana 183 stav 2 KZ F BiH Ugrožavanje sigurnosti te se nastavlja dalji rad na dokumentovanju navedenog djela” – kazala nam je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija