Oglasio se MUP TK za CH: Službene osobe prekinule navedeni skup!

U klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je organiziran koncert srbijanskog folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum benda, a veliki broj građana zaputio se na taj koncert.

,,Fajront” u Lukavcu: Policija prekinula korona party sa Đanijem!

Drastično veći broj od 100 osoba, koliko je trenutno dozvoljeno u TK, okupio se na ulazu u klub u kojem je već prekršena i mjera koja podrazumijeva maksimalno 50 ljudi u zatvorenom prostoru. Policijske patrole pojavile su se u navedenom objektu, te prekinule ovaj party.

“Događaj koji se desio u klubu “Plaža” Modrac u Lukavcu, policijsku službenici sa pripradnicima inspekcije TK, u periodu od 23:30 – 01:15, intervenisali su u navedenom objektu. Skup je prekinut. Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK su po hitnom postupku pokrenuli inspekcijski postupak na okolnosti podnesenih prijava i medijskih objava vezanih za nepoštivanje novodonesenih naredbi Zavoda za javno zdravstvo TK.” – saopćeno je za portal Crna-Hronika.

Treba podsjetiti da je, prema važećim odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na 50. Koliko se može vidjeti na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, taj broj je nekoliko puta premašen.

Kršenje epidemioloških mjera zabilježeno je večer ranije i na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradačcu ali i noćas u Srebreniku. U lokalnom restoranu okupio se drastično veći broj osoba od dozvoljenih 50, bez distance, ali i bez poštivanja mjere nošenja maske.

Zavirite na korona party sa Đanijem u Lukavcu: Stolovi puni, bez distance i zaštite (VIDEO)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79