Oglasio se na društvenim mrežama: Meteorolog Nedim Sladić primio prijetnje smrću

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić obratio se javnosti putem društvenih mreža nakon što je primio prijetnje smrću zbog svog profesionalnog angažmana.

“Danas sam primio direktne prijetnje smrću samo zato što obavljam svoj posao – posao meteorologa. Naravno, osjećaj nije nimalo prijatan, ali to znači da radim svoj posao kako treba”, istaknuo je Sladić u svojoj objavi.

On je dalje pojasnio da ovakva očekivanja dolaze s poslom u medijima te da su uvrede sastavni dio toga paketa. Uprkos izazovima, Sladić je spreman da nastavi sa svojim radom bez obzira na prijetnje.

“Zadržat ću hladnu glavu i pozitivan stav. Ovo me neće zaustaviti i uplašiti, tako da u narednih sat ili dva možete očekivati novu prognozu”, dodao je meteorolog.

Prijetnje koje je Sladić doživio potencijalno ukazuju na ozbiljne izazove s kojima se novinari i medijski radnici suočavaju u svakodnevnom obavljanju svojih dužnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79