Oglasio se Srbin iz Izraela: Svima poručujem da bježe što prije

Srbijanac koji pokušava da pobjegne iz Izraela kazao je za Blic da situacija u toj zemlji nakon napada Hamasa i proglašenja ratnog stanja nije nimalo sigurna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratno stanje

– I dalje sam u Petah Tikvi, a zbog proglašenog ratnog stanja ništa ne radi, sem prodavnica. Pojačano je prisustvo policije i vojske, i naređeno nam je da se bez prijeke potrebe ne izlazi napolje, a zabranjena su okupljanja – kaže on za Blic, i dodaje da je iz sata u sat sve opasnije.

Kako kaže, na jugu zemlje je mnogo opasnije, posebno u gradu Aškelonu u blizini granice sa Gazom.

– Poznajem jednu Srbijanku koja je jedva uspjela da se evakuiše iz Aškelona. Dole su i dalje krvave ulične borbe sa pripadnicima Hamasa koji su prvo pobili veliki broj civila, pa tek onda pripadnike vojske i policije, a drže i veliki broj njih kao taoce – kaže on za.

Kako kaže, tu ima dosta Palestinaca koji dolaze da rade, i oni su prije više od godinu otvoreno pričali o tome da se spremaju za sveti rat.

– Osim toga, ovdje govore da će se libanski Hezbolah će se priključiti napadima. Jučer su pripadnici Hamasa izvršili stravičan pokolj u okolnim naseljima. Tek će biti opasnije, a po informacijama koje imamo ovdje Iran i Sirija će pružiti prolazak mudžahedinima iz Afganistana radi podrške Hamasu – navodi on.
Nije bezbjedno

Dodaje da je prethodne noći u ovom gradu oko 20.35 sati bilo sukoba snaga Hamasa sa policijom Izraela ovdje u gradu. Osim toga kaže da su se snage Hamasa znatno približile gradu Biršeba u Izraelu.

– Hamas je brzo eliminisan, a konkretan razvoj situacije ovde je takav da ovdje više nije bezbjedno. Moja preporuka je da se izbjegava, to jest, da se ovdje ne dolazi. A svima koji su ovdje preporučio bih da što prije bježe. Sinoć su nasumično ovdje gađali sa 15 raketa koje su pogodile – zaključuje Srbijanac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79