Oglasio se Turkish Airlines: Nemamo planove uvoditi letove iz Banjaluke

Oglasio se Turkish Airlines: Nemamo planove uvoditi letove iz Banjaluke


S druge strane operacije u Sarajevu dodatno proširene na čak 21 let u sedmici

Turkish Airlines planira povećati frekvencije na nekoliko ruta u regiji tokom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta iduće godine, ali je isključio mogućnost uvođenja letova za Banjuluku nakon razgovora s dužnosnicima aerodroma.

Osim svojih nedavno najavljenih planova za povećanje operacija prema Zagrebu s četrnaest na osamnaest sedmično, Turkish će također povećati usluge na svom drugom odredištu u Hrvatskoj – Dubrovniku – s pet tjednih rotacija tokom ljeta 2023. na dnevne. Dodatna usluga ponedjeljkom i srijedom uvodi se od 31. marta.

Prijevoznik će također proširiti svoje operacije u Sarajevu dodavanjem dodatne sedmične rotacije za ukupno 21 let u sedmici. Uprkos razgovorima između Turkish Airlinesa i vlasti iz Aeordroma Banjaluka, prijevoznik je odbacio uvođenje svoje druge destinacije u Bosni i Hercegovini.

“Postoje komercijalne i strukturne procjene aerodroma, a Banjaluka još uvijek radi na tome. Međutim, nemamo planove za kratkoročno pokretanje operacija prema ili iz aerodroma Banjaluka”, rekli su iz Turkish Airlinesa, javlja Ex-Yu Aviation.

Komentirajući dalje svoju prisutnost u regiji, prijevoznik je rekao: “Nedavnim pokretanjem letova za Tivat, ukupan broj odredišta u cijeloj regiji Balkana dostigao je sedamnaest. Blisko surađujemo s lokalnim vlastima na razvoju turizma i poslovnih odnosa. Osim toga, kontinuirano širimo svoju prisutnost u ovoj regiji ulažući u inovativne tehnologije i putničko iskustvo.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija