Ognjen Stupar kao komandir Granične policije BiH optužen da je pravio neistinite podatke i fiktivne ugovore

Doveo je u zabludu službene osobe u Graničnoj policiji BiH,podnoseći neistinite podatke i fiktivni ugovor, na taj način oštetio budžet BiH za više od 10,5 hiljada KM

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je optužnicu protiv Ognjena Stupara (1979), rođenog u Sanskom Mostu, državljanina BiH i Srbije, a zaposlenog na mjestu komandira jedinice Granične policije BiH, Aerodrom Banja Luka, zbog, kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, koruptivnog krivičnog djela.

Optuženi se, naime, tereti da je u periodu od 1. februara 2022. do 31. avgusta 2023. godine, svjestan svojih protivpravnih radnji a radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, doveo u zabludu službene osobe u Graničnoj policiji BiH, podnoseći neistinite podatke i fiktivni ugovor, te na taj način nezakonito ostvario naknadu za smještaj i odvojeni život u iznosu od 10.652,26 KM, za koliko je oštetio budžet BiH.

“Stupar se tereti da je u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, s ciljem da pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu ovlaštenu osobu Granične policije BiH da izvrši nezakonitu isplatu, čime je, počinio krično djelo prevara u službi”, naveli su iz Tužilaštva BiH te istakli da je optužnica proslijeđena Sudu BiH, koji ju je i potvrdio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79