U Hercegovini za svega 15 dana četiri života ugašena u saobraćajnim nesrećama

Foto: Infobijeljina

Na teritoriji Grada Trebinja su za pola mjeseca, krajem decembra i u januaru, u saobraćajnim nesrećama izgubljena četiri mlada života.

Najprije su uoči novogodišnjih praznika u trebinjskom selu Veličani, na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje, poginula dva mlada Ljubinjca, Ivan Dangubić (22) koji je poginuo na mjestu događaja i njegov prijatelj Božo Lečić (24) koji je zbog zadobijenih povreda preminuo u Bolnici Trebinje dva dana kasnije.

Njih dvojica su se vozila u Fiatu Punto i sudarili su se sa teretnim vozilom, što je nezapamćena tragedija za ovo malo hercegovačko mjesto u kome je uoči dočeka Nove godine bila proglašena i dvodnevna žalost.

Samo par dana poslije, tačnije prvoga dana nove godine, poginuo je Trebinjac Božidar Bokić (41) u mjestu Todorići, na magistralnom putu Trebinje – Dubrovnik vozeći se sam u Golfu 2.

Nakon ove trojice mladića, 11. januara je u trebinjskom prigradskom naselju Hrupjela, u Solunskoj ulici, teško povrijeđen Velibor Aleksić (49) iz ovog naselja upravljajući motociklom BMW, a sudario se sa automobilom marke Renault Megane, dubrovačkih registraskih oznaka, za čijim upravljačem je bio Trebinjac Igor Popović koji je prošao bez povreda.

Aleksić je zbog izuzetno teških povreda prevezen u KBC Podgorica, ali je tamo, nažalost, i preminuo.

Da stanje u saobraćaju nije na najboljem nivou kažu i u Policijskoj upravi Trebinje čiji načelnik Siniša Laketa podsjeća da su preduzeli niz preventivnih akcija u tome smislu, ali su i građani svjesni policijskog prisustva na svim frekventnim putevima.

– Kada uzmemo u obzir činjenicu da smo provodili brojne aktivnosti tokom godine po bezbjednosti saobraćaja, kao i uvođenje novih sistema za mjerenje brzine, ciljane akcije, ciljane putne trase i ostalo, da budem objektivan – možemo reći da stanje bezbjednosti saobraćaja nije na najboljem nivou.

Zadovoljavajuće je, ali, obzirom na uloženi trud i angažman – daje nam signal da i u narednom periodu moramo više izanalizirati i zajedno sa ostalim faktorima raditi na bezbjednosti saobraćaja, naročito sa JP “Putevi RS” na onim trasama koje su ocijenjene kao kritične i sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja sa kojom imamo dobru saradnju, istakao je Laketa.

U Policijskoj upravi Trebinje su, završavajući godišnju analizu rada, spremni i da sa gradskim vlastim, kao i Putevima RS, sagledaju mogućnosti da se u prigradskim naseljima postave dodatni ležeći policajci i preduzmu druge mjere, poput zaštitnih zidova, te dodatnih video kamera na najfrekventnijim raskrsnicama, pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79