Ogorčena majka: Žalosno, pedofilija je pobijedila!

Informacija da je Mensud Hodžić (62), nastavnik Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, koji se sumnjiči da je navodno svojoj učenici u martu slao SMS poruke i nudio se*s, prijetio joj, a potom sve negirao, počeo raditi sa djecom zgrozila je bosanskohercegovačku javnost.

Vodi se postupak

Posebno je šokantno da se protiv Hodžića vodi krivični postupak na Općinskom sudu u Tešnju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara, potvrđeno je iz ove pravosudne ustanove za “Avaz”.

– U toku je krivični postupak za izjašnjenje o krivnji. Dakle, protiv njega se vodi postupak. Optužnica još nije potvrđena, ali je podignuta. Iz KPP-a je prešla u KPS – kazali su iz tešanjskog suda za “Avaz”.

Osim cjelokupne javnosti, opravdano zabrinutih roditelja djece koja pohađaju ovu zeničku školu, ogorčena je i porodica djevojčice koja je prijavila nastavnika.

– Ne razumijem roditelje koji su dozvolili da se vrati u školu. Tužilaštvo šest mjeseci vodi istragu, ništa novo nisu rekli. Nema dokaza, kažu. Navodno, kćerkin telefon nisu mogli vještačiti uz opravdanje da nije ispravan, iako smo dali telefon koji radi – kaže majka djevojčice.

Smatra da bi Tužilaštvo pronašlo dokaze da su na vrijeme počeli raditi svoj posao.

– Da su uzeli i njegov telefon kada i kćerkin, sve bi bilo drugačije. Pitanje je koji su njegov uzeli, jer ih ima više. Sve u svemu, duboko sam razočarana. Moja kćerka ima doživotne traume, a očito zakon štiti pedofile. Žalosno, ali, pedofilija je pobijedila. Rekla sam Tužilaštvu da zatvore slučaj, a kad-tad će isplivati dokazi – govori ona.

OŠ "Musa Ćazim Ćatić"

OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Foto: (D. Pašalić)

Prepušteni sebi

Iako se nastavnikovo ime provlači kroz evidencije istražnih organa, on je u ponedjeljak uredno počeo s radom. Roditelji, koje smo zatekli ispred škole u Blatuši, smatraju da nadležni ne rade svoj posao, te da su roditelji prepušteni sami sebi, a da se očigledno treba dogoditi nešto gore da bi se konačno odgovorni procesuirali.

Pola godine traje istraga protiv Hodžića za navodnu pedofiliju i nikada nije dobila zvaničan epilog.

Hodžić je uhapšen u maju, zajedno sa još 17 članova komisije za polaganje vozačkih ispita, zbog sumnje da su uzimali novac i osiguravali polaganje vozačkih ispita.

U vezi sa hapšenjem članova komisije za polaganje ispita je u fazi istrage, te se u istom uskoro očekuje donošenje adekvatne tužilačke odluke, odgovorili su nam iz Tužilaštva, čime su potvrdili da je Hodžić pod istragom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments