Ogorčena Sarajka: “Zbog vozila budućih policajaca ja sa svojom djecom moram na cestu”

Ogorčena Sarajka: “Zbog vozila budućih policajaca ja sa svojom djecom moram na cestu”


Roditelji zabrinuti za CH: Nepropisno parkirana vozila ugrožavaju sigurnost djece ispred vrtića

Roditelji djece koja pohađaju vrtiće u našem gradu sve su više zabrinuti zbog nepropisno parkiranih vozila koja ometaju siguran pristup obrazovnim ustanovama.

Svakodnevno se suočavaju sa problemom parkiranih automobila koji zauzimaju trotoare i prilaze vrtićima, čime direktno ugrožavaju sigurnost djece.

“Ovo je postalo nepodnošljivo. Svako jutro moram djecu voditi putem jer su trotoari blokirani automobilima. To nije samo neodgovorno nego i opasno,” počinje priču majka dvoje djece koja pohađaju vrtić na Vracama u Sarajevu.

Nesavjesni vozači često ostavljaju vozila na mjestima koja su namijenjena za siguran prolaz pješaka, uključujući i malešanima.

Slike vam šaljem sa tranzita, jedne od najprometnijih ulica u Sarajevu. Da bi došla do vrtića, moram sa djecom, od koje je jedno dijete još beba u kolicima, na siđem na cestu kako bi došla do odredišta to je u vrtić Maarif gdje je cesta dosta opasna. Nažalost, dobila sam informaciju da su ti privatna vozila budućih policijskih službenika jer je u samoj blizini Policijska akademija FUP-a.

Ja svako jutro rizikujem i svoj i dječije živote a maloprije sam, ne znam ni sama kako, izbjegla da nas kamion udari” – izjavila je ogorčena Sarajka za portal Crna-Hronika.

 

 

POGLEDAJ GALERIJU

Stručnjaci za saobraćaj i sigurnost djece naglašavaju da nepropisno parkiranje može imati ozbiljne posljedice. “Djeca su posebno ranjiva u saobraćaju. Svaka prepreka koja ih prisiljava da izlaze na kolovoz predstavlja potencijalnu opasnost. Potrebno je hitno riješiti ovaj problem kako bismo osigurali sigurnost najmlađih,” kaže saobraćajni stručnjak na društvenim mrežama.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i osiguraju da prilazi vrtićima budu slobodni od nepropisno parkiranih vozila, te da se uvedu strožije kontrole i kazne za prekršioce. Naša djeca zaslužuju sigurno okruženje za odrastanje i obrazovanje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija