Ogrešević (NES): Dosta je više, naći ćemo način da zaštitimo Bošnjake u RS-u

To je naša obaveza i emanet, poručio je

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), oglasio se povodom inicijative koju je SDA uputila visokom predstavniku Christianu Schmidtu, a tiče se zaštite Bošnjaka u Republici Srpskoj.

SDA je od Schmidta konkretno tražila da utiče na nacionalni balans u MUP-u RS.

Ističe kako Bošnjaci u RS-u moraju biti zaštićenu uz poruku da je to “naša obaveza i emanet”.

Ogreševićevu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Više od 30 godina od počinjenih zločina, u oblicima koji normalnom čovjeku su nezamislivi, nesrbi u bh. entitetu Republika Srpska su meta iživljavanja, ubijanja, ponižavanja i svega drugog što kreativnim izvršiocima zločinačke politike kontinuiteta padne na pamet.

Pitanje sigurnosti svakog našeg sugrađanina bez obzira na vjeru, naciju i političko opredjeljenje je imperativ, jer takvu državu želimo.

Prvo, mi moramo zaštititi Bošnjake u RS, jer je to naša obaveza i emanet. Dosta je više! Naći ćemo način.

Drugo, podržavam sve one koji traže od visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini da intervenira, između ostalog, i kroz nacionalni balans u policiji bh. entiteta Republika Srpska, napisao je Ogrešević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79