Okerić o davanju 200.000 KM NiPovim udruženjima: Ima tu malo istine i mnogo, mnogo laži

Novinar Avdo Avdić otkrio je kako su udruženja koja su osnovali NiPovci od Kantona Sarajevo i predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića dobili stotine hiljada maraka.

Avdić otkrio: Okerić iz Kantona Sarajevo uplatio 88.000 KM udruženju kojeg su osnovali članovi NiP-a

Udruženje “Dobro.ba” je osnovao ministar Adnan Delić, a Udruženje građana “Argentarija” osnovao je Sejdalija Suljić, predsjednik izvršnog odbora Naroda i Pravde Srebrenica.

“Oko 140 hiljada KM budžetskog novca dodijeljeno je udruženju u Srebrenici koje su osnovali čelni ljudi općinskog odbora NiP-a u Srebrenici, dok je 70 hiljada dodijeljeno udruženju čiji je osnivač NiP-ov federalni ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić piše Istraga.

Nakon optužbi, oglasio se i predsjedavajućo Skupštine KS Elvedin Okerić.

Kaže da u aferi ima malo istine, a mnogo laži.

“Laž ostaje samo laž i ništa više! Smutljivci i nekonstruktivna opozicija u nedostatku vizije kako biti koristan dio društva, nastavljaju sa udbaškim metodama, pljuvanjem i blaćenjem pojedinaca mješajući malo istine i mnogo, mnogo laži. Za čast i ugled ne postoji kalkulator koji će me ubijediti da se ne isplati boriti i istina govoriti. Hvala im na poklanjanju svojih dobrih djela”, poručio je Okerić.

Dodao je još i ovo: “Da smo vas se bojali, ostali bi robovi ovisničkog sistema koji ste godinama uspostavljali. Kao i do sad samo argumentima.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79