Oliver umro nakon gušenja hranom u vrtiću: Sud roditeljima saopćio da niko neće odgovarati, oni ne odustaju od pravde

Zori i Luis Stiper podnijeli su žalbu nakon što je sud odlučio da niko neće odgovarati za smrt njihovog sina Olivera, mališana koji je preminuo pošto se u jaslicama gušio hranom.

Mali Oliver imao je samo devet mjeseci. Preminuo je u bolnici šest dana nakon što se gušio hranom u septembru 2021. godine.

Kako su tada naveli ljekari, uzrok smrti dječaka bili su oštećene mozga i srčani udar, čemu je prethodilo gušenje i aspiriranje hrane u jaslicama u Kentu.

Ocu i majci mališana je saopšteno da neće biti podnijeta krivična prijava protiv vrtića, koji je trajno zatvoren nakon tragedije, piše britanski San.

Nakon šokantne odluke suda, roditelji malenog Olivera podnijeli su žalbu i traže da se preispita cijeli slučaj.

  • Iako je početna istraga zaključila da su procedure vrtića “lošeg kvaliteta i nedosledne”, u ovom trenutku neće snositi odgovornost za tragičnu smrt našeg sina, koju je bilo moguće izbjeći – napisali su neutješni roditelji.

Dodali su da su veoma razočarani i šokirani zbog takve odluke, ali da su odlučni u tome da “stvar istjeraju na čistac”.

  • Naš advokat je uložio žalbu na ovu odluku. Prevrnućemo svaki kamen, jer smo uvjereni da brojne procedure nisu ispoštovane kobnog dana u toj ustanovi – naveli su.

Nakon Oliverove smrti Zoi i Luis su dobili drugo dijete, zbog čega su još odlučniji da stanu na put “previše opuštenim vaspitačima u vrtićima”.

Nakon “temeljne istrage” neće biti preduzete dalje radnje, rekao je portparol policije Kenta, prenosi Sun.

Kako piše britanski list, slučaj je zatvoren i policija priprema izvještaj za mrtvozornika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79