Oluja stigla iz Austrije: Tornado snimljen u Mađarskoj

Oluja stigla iz Austrije: Tornado snimljen u Mađarskoj


Nedaleko od mađarskog grada Sombathelja, na zapadu Mađarske, snimljen je tornado nakon superćelijske oluje koja je stigla iz Austrije.

Prema izvještajima medija, ovo je drugi tornado koji je zabilježen u toj oblasti, nakon prvog koji je pogodio grad Rakocifalfi.

Tamošnji mediji izvještavaju da je meteorološka agencija Mađarske podigla uzbunu drugog stepena, poznatu kao narandžasti meteoalarm, za pojedine okruge zbog opasnosti od intenzivnijih grmljavina.

“Prema signalu opasnosti, u okruzima zahvaćenim uzbunom u narednim satima može se očekivati intenzivnija oluja, pored grmljavina praćenih vjetrom i gradom. Upozorenje drugog stepena na snazi je u nedjelju do ponoći zbog opasnosti od jačih grmljavina u okruzima Đer-Mošon-Šopron, Komarom-Estergom i Vaš”, navodi se u saopštenju.

Građanima se savjetuje da prate upute meteoroloških agencija te da preduzmu mjere opreza kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu od mogućih šteta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija