Oluja uništila svadbeno slavlje: “Svi mi govore da je to neki znak od Boga”

U posljednja četiri dana dva olujna neveremena pogodila su Posavinu – porušene kuće, polomljena stabla, iščupani krovovi epilog su katastrofe kakvu ovaj kraj ne pamti.

Olujno nevrijeme uništilo je i jedno svadbeno vjenčanje. Umjesto najljepšeg dana u životu, za Zvonka je jučerašnji dan u jednom trenutku postao dan iz noćne more.

“Ja sam se svakako vjenčao. U jednom momentu kad sam došao ovdje, progovorit nisam mogao, suze su same išle… Bilo mi je jako teško. Kad se sjetim svega, ne znam, puno emocija…”, govori kroz suze Zvonko.

Uz pomoć porodice, prijatelja i komšija, ipak su uspjeli izreći sudbonosno ‘da’ na drugoj lokaciji.

“Kad sve ovo kasnije pogledamo, ovo će biti uspomena, prićat će se…”, dodao je.

Porodična kuća Blaže i Marije Paradžik iz Pruda jedna je od najoštećenijih. Nevrijeme ih je u samo nekoliko minuta doslovno ostavilo bez krova nad glavom.

“Katastrofa. Ne znam šta da kažem. Nemam rješenja. Prvi put sam došao u životu u situaciju da nemam rješenja”, izjavio je Blaž u televizijskom prilogu za Nova BH.

Voda je ušla u gotovo sve spratove kuće, a unutrašnjost je u potpunosti uništena.

“Otišao je krov, otišlo je sve i sada prokišnjava, sve će otpasti… Ne da mi je teško, nego mi je gore nego kad sam iz rata izašla. Kad sam izašla iz rada, radila sam”, kazala je Marija.

Prizori nevremena kojem su svjedočili i onome što je ova oluja ostavila iza sebe, ove ljude dovelo je do bezizlazne situacije.

“Ne možemo ni spavati, u suzama se budim. Nemam vode”, istakla je Marija.

Kako kaže predsjednik mjesne zajednice – prepušteni su sami sebi.

“Kako ćemo ovo sanirati, ne znamo ni mi, apeliramo na općinu, kanton i službe civilne zaštite da izađu i da nam pomognu”, ističe predsjednik.

Brojni građani će zbog prouzrokovane štete morati krenuti od nule… Sve ono što su gradili kroz život, nestalo je kroz nekoliko minuta. Štete nisu procijenjenje jer se nevrijeme još uvijek dešava…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79