Omar Mehmedbašić: “To je jedna burna veza u kojoj je bilo stalno svađa pa onda prelamanje preko djeteta”

Osumnjičeni za likvidaciju Emire Maslan, Anel Bećirović, priveden je u prostorije MUP-a KS gdje će biti saslušan. Bećirović je lišen slobode jučer u sarajevskom naselju Hrasno. Slobode je lišen nakon što je na Alipašinom Polju hicem iz pištolja likvidirao nevjenčanu suprugu Emiru Maslan.

Nad njim će biti i zavedena kriminalistička obrada, a nakon toga će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Advokat Omar Mehmedbašić. Istaknuo je i da je dijete dobrog zdravstvenog stanja i na sigurnom, odnosno da je predato Centru za Socijalni rad.

“Što se tiče mog branjenika Bećirović Anela, ja sam njega već ranije branio. Isto je imao problem sa ženom. To je bilo krivično djelo “Nasilnočko ponašanje”. To je jedna burna veza u kojoj je bilo stalno svađa pa onda prelamanje preko djeteta. Hoće li ga viđat, neće li ga viđat.

On je to sve teško podnosio da bi se jednom posvađao s njom i završio u pritvoru. Mi smo potpisali sporazum tad na 3 mjeseca i oni su uskladili svoje odnose.

Imamo još nešto za posjedovanje narkotika krivično djelo ali taj postupak se vodi.

Da bi nas sinoć nazvali i rekli da je on izvršio krivično djelo “Ubistvo”. Ono koliko znam da je on htio i sebe da ubije. On je bio pažljiv otac, ja to moram reći i on je meni govorio da on nju voli. Ovo je tragičan kraj jedne ljubavi. To je sve što mogu da kažem. Mislim da on nije krimogena osoba” – izjavio je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79