Opasni Damir Mehić Bibi izručen u BiH, pogledajte fotografije

Opasni Damir Mehić Bibi izručen u BiH, pogledajte fotografije


Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli izvršili preuzimanje optuženog lica Damira Mehića Bibija.

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rješenjem o određivanju mjere pritvora u nadležnu kazneno popravnu ustanovu.

POGLEDAJ GALERIJU

Navedeno optuženo lice je izručeno od strane nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koja je za istim raspisana od strane Kantonalnog suda u Tuzli.

Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, Mehić je osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva u Tuzli.

Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet mjeseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle. Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dvije kriminalne grupe.

Mehić je nakon krvavog obračuna u kojem je ubijen Emir Džinić, bio u bjekstvu sve do januara 2018. godine, kada je uhapšen na Jahorini.

Nakon provedenog sudskog postupka Kantonalni sud Tuzla je u februaru prošle godine donio osuđujuću presudu, ali Mehić, koji je nakon dvije godine provedene u pritvoru pušten na slobodu uz mjere zabrane, nije bio prisutan na izricanju, te je za njim raspisana potjernica.

Mehić je u avgustu prošle godine uhapšen na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ s lažnim dokumentima Republike Srbije i od tada se nalazi u pritvoru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija