Opasni kriminalac ponovo lišen slobode: Admir Lekić brutalno pretukao djevojku i zapalio dva automobila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je jučer kako su policijski službenici PU Stari Grad u nedjelju, 14. januara, u 11.45 lišili slobode osobu inicijala A.L., rođenog 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Osoba je, kako su naveli, osumnjičena za krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. stav 1. KZ FBiH) i dovodi se u vezu s požarom koji se dogodio u jutarnjim satima u ulici Trg Barcelone, općina Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom su oštećena dva motorna vozila.

Uhapšen muškarac (34) koji se dovodi u vezu sa paljenjem automobila u Sarajevu

“Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 34-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, rečeno je.

Kako je potvrđeno za Avaz, slobode je lišen opasni kriminalac Admir Lekić (34).

Lekić je u subotu, 13. januara, u Starom Gradu oko 23:30 sati ponovo fizički napao bivšu djevojku, koju je brutalno pretukao na Obali Kulina bana, kod mosta u blizini Careve džamije.

Crna Hronika je objavila video napada koji se desio 24. decembra 2023.

Tada, prema policijskom izvještaju, 36-godišnjakinja koja je pretučena, kao i 47-godišnji muškarac, koji je brutalno napadnut jer je prišao da pomogne djevojci, nisu podnijeli prijave protiv Lekića, te on nije privođen.

Djevojka je ovog puta, nakon napada 13. januara, podnijela prijavu Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo protiv Lekića i tereti ga za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Nekoliko sati nakon što je brutalno pretučena u subotu, tokom noći na Trgu Barcelone zapaljen je Passat njenog oca A. H.

Požar je prijavljen u nedjelju u 6:20 sati, a Lekić je potom uhapšen istog dana u 11:45 sati i predat je u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Lekić je i ranije poznat policiji, a osuđivan je zbog pokušaja ubistva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79