Opasni momak Senijad Miletić ponovo pravi probleme. Prijetio momku jer je mislio da je policajac?

Opasni momak Senijad Miletić ponovo pravi probleme. Prijetio momku jer je mislio da je policajac?


Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Senijada Miletić (31) zbog izvršenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Podsjetimo, Senijadu ovo nije prvi put da puni Crnu Hroniku. Poznat je kao problematičan momak iz Viteza, a u svoju odbranu je jednom za naš portal ispričao kako je žrtva policijske brutalnosti.

Potresna ispovijest Senijada iz Viteza: “Žrtva sam policijske brutalnosti. Više puta sam prebijan”

Senijad je sada optužen za Ugrožavanje sigurnosti.

Naime, on je 16. jula prošle godine oko 15:00 sati u Franšiznom centru u mjestu Jardol, općina Vitez tokom boravka na bazenu koji se nalazi u potkrovlju objekta, vrijeđao i prijetio oštećenom P. A., koji je boravio na istoj terasi.

Senijad je prvobitno rukom i glasom pozivao P. A. da dođe do njega, pa kada je isti prišao do stola i rekao Miletić Senijadu i H. S. da ih je zamijenio sa svojim prijateljima, Miletić Senijad mu se povišenim glasom obratio riječima: „ Marš majmune jedan, ma šta pogriješio, ti si drot i prestanite me više pratiti, marš odavde konjino“, a nakon toga je i dalje nastavio sa riječima: „Drote marš odavde, nemoj me pratit, koštat će te to, a što si došo kod mene“.

P.A. mu je tada odgovorio riječima „ Momak izvini, bila je greška, ja te ne poznajem“, na to mu se Senijad opet obratio riječima „ Vi ste cuke, a ti si drot majmune jedan, ponavljam prestanite me pratiti, vidiš li visinu ove terase“, pri čemu je otišao do kraja terase, te mu opet rekao: „Vidiš ima 40m, bacit ću te dole, mamu ti je*em, prestanite me više pratiti“.

Oštećeni P. A. ga je ponovo pitao: „Zašto mi to prijetiš momak, ne poznajem te!?“, a na to mu je Senijad ponovo zaprijetio “Bacit ću te i ne da prijetim, nego ti obećajem da nećeš preživjeti, mamu ti je*em drotovsku, ni ti ni tvoje cuke, zapamtit ćeš ko sam ja, marš odavde”.

Kasnije, prilikom mimoilaženja u dijelu terase do bazena Senijad se ponovo obratio P. A. riječima: „Jel me još pratiš cuko, svi ste vi cuke, bolje ti je da me se prođeš da te ne bi koštalo života, majmune jedan!“, a po dolasku policijskih službenika na intervenciju P. A. je upitao Miletić Senijada: „Jesu li ovo cuke?“ kada mu je Miletić Senijad odgovorio: „Ma svi ste vi cuke, pa i oni i što si zvao policiju“.

Ovakvim izrečenim prijetnjama svjestan da istim može kod oštećenog izazvati osjećaj uznemirenja i ugroženost i htijući to, kod oštećenog P. A. izazvao uznemirenje i osjećaj ugroženosti.

Senijad i Derviš optuženi za nekoliko krivičnih djela: Pokušali likvidirati goste caffe club-a Story

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija