Foto: Nezavisne
Opasni Radinković od Halidove porodice uzeo 42.000 eura u kriptovaluti i 5.000 KM

Opasni Radinković od Halidove porodice uzeo 42.000 eura u kriptovaluti i 5.000 KM


Za Nenada Radinkovića iz Banjaluke, postupajući tužilac Republičkog tužilaštva predložio je određivanje pritvora, zbog sumnje da je oteo Halida N. od čije porodice tražio 500.000 evra te potom uzeo 42.000 evra u kriptovaluti i 5.000 novca.

Osumnjičeni je kako navode iz Tužilaštva,15.maja oštećenog odveo na nepoznatu lokaciju, te uz prijetnju po život i tijelo od istog zahtijevao isplatu novčanog iznosa od 500.000. eura za njegovu slobodu u kripto valuti.

“Prvobitno traženi novčani iznos smanjio je na 250.000 eura, pa potom na 50.000 eura, od kojeg iznosa je, posredstvom brata oštećenog primio oko 42.000 eura u kritpo valuti, te iznos od 5.000 eura u gotovini posredstvom trećeg lica u Banjaluci”, nvaode iz Tužilaštva.

Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je opasnosti od bjekstva osumnjičenog kao i zbog osnovane bojazni da bi on boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti, falsifikovati ili izmijeniti dokaze iz kojih proizilazi radnja izvršenja ovog krivičnog djela i koji su važni za krivični postupak.

Nenad R. oteo Halida N.: U emisiji ”Svadba od milion evra” se hvalio da ima para, Patek Philippe sat…

“Pritvor je tražen zbog bojazni da bi osumnjičen mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike, odnosno prikrivače, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, navode iz tužilaštva.

Radinkoviću na teret stavljaju krivična djela otmica i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Navodno je Radinković Halida H. koji je inače bio jedan od učesnika emisije “Svadba od milion evra” oteo i odvezao u iznajmljenu vikendicu u Banjaluci, gdje ga je maltretirao tražeći novac tako da je porodica otetog dio i platila.

Radinkovića su uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Poznati detalji otmice: Nenad Radinković oteo sugrađanina, pa tražio otkupninu

Foto: Nezavisne



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija