Opasni ubica se krije u BiH: Ako vidite ovu osobu, odmah nazovite policiju

Po naredbi Višeg suda u Užicu, a na zahtjev Višeg javnog tužilaštva u Užicu, raspisana je potjernica za Igorom Avramovićem (28), policajcem koji je u noći između subote i nedjelje u jednom pribojskom kafiću šakama nasmrt pretukao Ervina Ćelahmetovića (35).

Za Igrom Avramovićem (28), rođenim u Priboju koji je kao policajac zaposlen u Beogradu, pod sumnjom da je počinio ubistvo, traga se od nedjelje ujutro kada je, sve upućuje, pobjegao u Bosnu i Hercegovinu nelegalno prešavši državnu granicu nadomak Priboja.

Srpski mediji: Igor Avramović je nakon likvidacije Ervina Ćelahmetovića pobjegao u BiH!

Potjernica koju je raspisala Policijska uprava Prijepolje uslov je za raspisivanje međunarodne potjernice za odbjeglim policajcem.

Iza rešetaka su, pod sumnjom da su pomogli Igoru Avramoviću da pobjegne, troje Pribojaca – djevojka zaposlena kao granična policajka, jedan njegov prijatelj i jedan srodnik. Njima je u utorak sudija za prethodni postupak Višeg suda u Užicu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

MUP Srbije: Uhapsili smo tri osobe koje su pomogle Igoru Avramoviću da pobjegne

Kobne noći Igor je tri puta šakom udario u glavu Ervina kraj šanka kafića u centru Starog Priboja. Od zadobijenih povreda Ervin je pao i izgubio svijest, a dva sata kasnije preminuo je u pribojskoj bolnici uslijed krvarenja na mozgu izazvanog pucanjem velikog krvnog suda, piše Blic.

Pregledom snimaka sa sigurnosne kamere utvrđeno je da je između policajca i nesretnog Ervina došlo do kraće prepirke koja je kulminirala tragedijom.

Bošnjaci Priboja nakon likvidacije Ervina Ćelahmetovića: Prešlo se sa riječi na djela

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79