Opasnog momka iz Tuzle pokušali tri puta otrovati: Ko se želi riješiti Benjamina Žigića?

Opasnog momka iz Tuzle pokušali tri puta otrovati: Ko se želi riješiti Benjamina Žigića?


Općinski sud u Tuzli je na prijedlog tuzlanskog Tužilaštva, osudio na 2 godine zatvora opasnom momku Benjaminu Žigiću koji je lišen slobode u akciji koju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Priveden je u 7 mjesecu 2022. godine.

Akcija je, kako su kazali u tuzlanskoj policiji navodeći inicijale osumnjičenika, izvedena po naredbi tuzlanskog Tužilaštva, a prilikom pretresa koje je 30-godišnjak koristio pronađeno je oko 1.200 grama droge amfetamin.

Žigić je zbog dilanja narkotika hapšen i prije dvije godine i to zbog sumnje da je od februara do oktobra 2020. godine organizirao grupu koja je djelovala na području Tuzle i drugih mjesta Tuzlanskog kantona. Više o ovoj akciji možete pročitati ovdje.

Opasni momak iz Tuzle opet iza rešetaka: U akciji policiji “pali” i njegovi saradnici

O njegovom životu portal Crna-Hronika pisao je i ranije. U 2020. godini kada je bio lišen slobode, njegova porodica tvrdila je kako je Benjamin pretučen te da će protiv njih piti pokrenuti sudski postupak.

“Kao prvo moj muž je pretučen. Nisu dozvolili Hitnoj pomoći da uđe.” – tada je izjavila njegova supruga za portal Crna-Hronika. Njenu ispovijest pročitajte ovdje.

Međutim Žigićeva porodica, uz saglasnost i samog Benjamina, tvrdi da je više puta pokušan biti otrovan u zatvorskoj jedinici.

“Trenutno se vrši teror u KPZ Tuzla, odjeljenje Kozlovac, gdje leži naš Benjamin. Dok je bio u pritvorskoj jedinici KPZ Tuzla, tri puta je pokušan biti otrovan.  Čak su mu tri puta pokušali podmetnuti nešto u hranu.

Sve to dolazi po naredbi policijskih službenika koji su godinama protiv našeg Benjamina i naše porodice.

Priveli su ga za bajram prošle godine. Svjedok je priznao da je njegova roba koju su kasnije podmetnuli Benjaminu, i onda je on osuđen. Čim izađe, sve će ispričati za vaš portal” – tvrdi porodica Žigić za portal Crna-Hronika.

Žestokom momku iz Tuzle pretresli AUDI Q7: “Oduzeli vatreno oružje”

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija