Općina nagradila radnike komunalnih preduzeća sa po 500 KM

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, organizovao je danas prijem u restoranu ‘La Casa’ za rukovodioce i radnike komunalnih preduzeća ‘Park’ a.d. i ‘Vodovod’ Prnjavor, piše Prnjavor.info.

“Ovom prilikom želim pohvaliti ljude zaposlene u pomenutim firmama, jer oni zaista rade težak i odgovoran posao. Zato i jesmo danas ovdje da simbolično nagradimo sve radnike naših komunalnih preduzeća čiji posao ne poznaje ni godišnja doba, vremenske prilike, vikende niti praznike. Iz komunalnog preduzeća ‘Park’ imamo 29 radnika, a iz ‘Vodovoda’ 10 radnika i za njih smo pripremili po 500 KM, a to je, kao što sam rekao, simboličan način da im se zahvalimo za ono što rade za nas tokom godine”, kazao je Tomaš.

Dodao je da cijena komunalnih usluga nije ekonomska te da u tom kontekstu sva komunalna preduzeća, kako u Prnjavoru, tako i šire, nose teret socijalne odgovornosti.

“Finansijska situacija u njima nije onakva kakva bi trebala biti, ali izrazio bih zadovoljstvo kvalitetom pruženih usluga, s obzirom na uslove u kojima rade. Siguran sam da se komunalni problemi otklanjaju u nekim razumnim rokovima, kako odvoz smeća, tako i vodosnabdijevanje i otklanjanje kvarova i pohvalio bih zbog toga i rukovostvo ovih firmi. Ono što je općina činila u prethodnom periodu, svakako je da smo pomogli da se unaprijedi infrastruktura u ovom preduzećima, prije svega u Vodovodu, a uvjeren sam da će i organizacione promjene u ‘Parku’ doprinijeti poboljšanju opšteg stanja ove firme.

“Mehanizacija je nabavljena od strane općine u protekle dvije godine i nastavit ćemo i u buduće u tom pravcu. Imamo od ovih preduzeća zahtjeve za povećanjem cijena usluga i istina je da uslovi na tržištu ne odgovaraju cijenama koje ove firme fakturišu i tu će morati doći do korekcija, a uvjeren sam da građani to razumiju”, rekao je Tomaš.

Direktor K.P. “Park”, Dragana Nježić, istakla je da su u ovoj firmi dali svoj maksimum sa raspoloživim sredstvima u protekloj godini, kako bi naša opština bila što čistija i uređenija.

“Dodala bih da je današnji prijem koji je organizovao načelnik Tomaš, zaista lijep gest i daje vjetar u leđa našim radnicima da i dalje uspješno rade svoj posao. U 2023. godini imamo u planu proširivanje voznog parka, kako bi naša usluga bila kvalietnija i bolja – kazala je Nježić.

Direktor prnjavorskog ‘Vodovoda’ Ljubiša Sibinčić, kaže da je protekla godina bila jako izazovna za ovu firmu, zbog poskupljenja repromaterijala i drugih parametara, ali da su svi planirani projekti uspješno završeni.

“Puno se radilo na proširenju vodovodne mreže, održavanju postojeće vodovodne i kanalizacione mreže, a nadamo se da će sledeća godina biti uspješnija. Iako je povećanje cijena komunalnih usluga nepopularna mjera, mi ćemo morati da joj pribjegnemo u doglednom periodu, kako bi zadržali pozitivno poslovanje – naglasio je Sibinčić.

Novak Knežević, zaposlen je već dvije godine u KP ‘Vodovod’ na poslovima monter-vodoinstalater. Uslovima na poslu je kaže, zadovoljan, a zahvalan je i na današnjem prijemu koji je organizovan za njega i njegove radne kolege.

“Znači nam puno ovako nešto, naročito u ovo vrijeme praznika i kada su cijene svih proizvoda porasle. Hvala načelniku Tomašu i svima koji su organizovali prijem za sve nas i to je zaista jedn lijep gest”, dodao je Knežević.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić, te načelnik odjeljenja za Loklno ekonomski razvoj opštine Prnjavor, Ljubiša Šikarac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79