Općina Stari Grad: Naš uposlenik je tokom bolovanja radio kao vozač u kampanji SDA

“Već smo ukazivali na zloupotrebe određenih uposlenika Općine Stari Grad koji su pod izgovorom bolovanja provodili predizborne kampanje određenih političkih partija. Ove informacije iznijeli smo u javnost jer smo u posjedu fotografija koje to potvrđuju. Još jedan primjer zloupotrebe državne službe u Općini Stari Grad je i namještenik Admir Bećirević koji je koristio bolovanje od 09.10. do 17.11.2020. godine, dakle 40 dana, a istovremeno su ga brojni svjedoci viđali da radi kao vozač (kombi vozila) za predizbornu kampanju SDA gdje je obavljao i poslove ličnog obezbjeđenja (tjelohranitelj) kandidata. Indikativno je da je 24-godišnji Bećirević tokom cijele kampanje bolovao od ‘bolesti međupršljenskih jastuka’ (diskus vrata), te je naprasno ozdravio dva dana nakon lokalnih izbora”, navode iz Općine Stari Grad.

Uposlenik Općine Stari Grad fotografisan tokom bolovanja Uposlenik Općine Stari Grad fotografisan tokom bolovanja

 

Naglašavaju da državni službenici i namještenici tokom ovih odsustvovanja primaju platu iz budžeta Općine Stari Grad i da su njihova primanja znatno iznad onih u realnom sektoru.

Fotografija uposlenika Općine Stari Grad Fotografija uposlenika Općine Stari Grad

 

“Odgovoran odnos prema budžetu koji se puni zahvaljujući građanima ove zemlje pravilo je koje se poštuje u Općini Stari Grad, i smatramo da o tome moraju razmišljati i ljekari koji suviše lagodno otvaraju bolovanje osobama za koje se usuđujemo reći da su zdrave. Jer, kako drugačije objasniti da je neko nesposoban za obavljanje svojih redovnih zadataka i obaveza kod poslodavca, a sposoban je za provođenje političke kampanje? Dok na biroima za
zapošljavanje hiljade mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi čeka na posao, oni koji su ga dobili i to u državnoj službi, ne znaju cijeniti i opravdati priliku koja im se pružila. Posebno pogađa što se radi o mladim ljudima koji bi sada trebali dati svoj puni kapacitet u poslovima na koje su raspoređeni”, istaknuto je u saopćenju.

Stoga, Općina Stari Grad, poštujući profesiju ljekara i medicinskih radnika, traži ozbiljniji pristup ovom problemu, te tretiranje pacijenata u skladu sa njihovim realnim zdravstvenim stanjem, a ne prema potrebama koje ispoljavaju za odsustvovanje s posla zbog drugih obaveza.

O zloupotrebama bolovanja od strane državnih službenika o kojima smo ranije pisali možete pročitati na linku
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79