Općina u FBiH koja je bez banke: Dobit će je

Općina u FBiH koja je bez banke: Dobit će je


Općina Bosanski Petrovac godinama je bila bez poslovnice banke, što je predstavljalo veliki izazov za njene građane. Bez mogućnosti obavljanja osnovnih bankarskih transakcija, stanovnici su bili primorani putovati u susjedne gradove, što je rezultiralo dodatnim troškovima i gubitkom vremena. Ova situacija bila je posebno teška za starije osobe i one s ograničenim mogućnostima putovanja.

Nedostatak banke negativno je utjecao i na poslovanje lokalnih preduzeća i trgovina, kojima je otežano poslovanje zbog nemogućnosti brzog i jednostavnog pristupa bankarskim uslugama.

Međutim, situacija će se uskoro promijeniti otvaranjem poslovnice Mikrofin banke u Bosanskom Petrovcu.

Ova novost donosi olakšanje za građane, omogućavajući im da obavljaju bankarske poslove na lokalnom nivou, bez potrebe za putovanjem u druge gradove.

Načelnik općine, Mahmut Jukić, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja banke, ističući kako će to značajno doprinijeti razvoju lokalne ekonomije.

“Otvaranje banke će povećati konkurentnost lokalnih preduzeća i trgovina, te poboljšati kvalitet života svih građana,” rekao je Jukić. “Svi zajedno jedva čekamo da se otvori nova banka i da konačno riješimo ovaj problem.”

Otvaranje banke u Bosanskom Petrovcu predstavlja važan korak naprijed za ovu općinu, donoseći neophodne usluge građanima i poticaj za dalji razvoj lokalne zajednice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija