Općina Vogošća stipendira 299 učenika i studenata

Općina Vogošća stipendira 299 učenika i studenata


Općina Vogošća nastavlja podržavati obrazovanje stipendirajući 299 učenika i studenata za školsku/akademsku 2023/2024. godinu.

Svečano potpisivanje ugovora s stipendistima održano je u Velikoj sali Općine Vogošća, gdje su učenici i studenti imali priliku potpisati svoje ugovore.

Općinski načelnik Migdad Hasanović osobno se obratio stipendistima, ističući važnost ulaganja u obrazovanje te zahvaljujući svim prisutnima na njihovom trudu i angažmanu u obrazovnom procesu.

U ovoj akademskoj godini Općina Vogošća dodijelila je ukupno 299 stipendija, od čega 168 učenicima srednjih škola i 131 studentu. Izdvojeno je 287.685,00 KM iz Budžeta Općine Vogošća za stipendije u ovoj godini. Mjesečna stipendija za učenike srednjih škola iznosi 85,00 KM, dok je za studente ta cifra 135,00 KM.

Stipendisti koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli prisustvovati potpisivanju ugovora imaju mogućnost to učiniti u narednim danima u prostorijama Općine Vogošća, soba 71, od 8 do 16 sati. Općina Vogošća nastavlja svoju posvećenost obrazovanju i podršku mladim ljudima u njihovom akademskom putovanju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija