Općinski sud odbio još jedan zahtjev Sebije Izetbegović

Općinski sud u Sarajevu prije dva dana odbio je još jedan zahtjev za donošenje privremene mjere, kojeg je dostavio advokatski tim direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Ovaj zahtjev se odnosio na odluku Senata UNSA od 29. marta ove godine. Ovog datuma Senat UNSA je donio odluku kojom se Sebiji Izetbegović oduzima zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Njen advokatski tim je tražio donošenje privremene mjere kojom bi se obustavilo provođenje ove odluke do okončanja parničnog postupka koji je pokrenut protiv Univerziteta u Sarajevu, javlja Avaz.

Ranije je Senat UNSA, donoseći tri odluke, Sebiji Izetbegović oduzeo titulu magistra, potom zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu u satajevu, a na kraju i titulu doktora nauka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79