Operisana djevojčica kojoj je kamen pao na glavu: Stanje djevojčice teško predviđati

Operisana djevojčica kojoj je kamen pao na glavu: Stanje djevojčice teško predviđati


Devetogodišnja djevojčica koja je danas teško ozlijeđena nakon što joj je na glavu pao kamen u centru Sinja prošla je kroz dugotrajnu i tešku operaciju u splitskom KBC-u.

Trenutno je podvrgnuta intenzivnom liječenju, a prognoza ishoda terapije je nesigurna, izvijestili su iz bolnice.

Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split, Josip Krnić, izjavio je novinarima da je riječ o ozbiljnoj ozljedi glave i kosti koja je zahtijevala neurohiruršku intervenciju. Djevojčica je sada sedirana i ostaje na respiratoru nakon dugotrajne operacije, što je uobičajena procedura.

Krnić je dodao da je teško predvidjeti ishod liječenja u ovom trenutku te da će tokom vremena moći utvrditi opseg povrede i moguće komplikacije.

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, posjetio je djevojčicu večeras, izrazivši zabrinutost zbog ozbiljnosti situacije. Bulj je takođe naveo da je bura uzrokovala veliku štetu u Sinju, rušeći stabla i uzrokujući elementarnu nepogodu.

Incident se dogodio dok je djevojčica izlazila iz crkve, prateći vjeronauku, kada je na nju pao kamen. Gradske vlasti razmatraju zahtjev za proglašenje elementarne nepogode, a šteta se trenutno procjenjuje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija