Opet Abel Baltić: Primio rođaka u u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo?

Opet Abel Baltić: Primio rođaka u u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo?


Redakciji Faktor obratio se anonimnim pismom jedan od čitalaca koji je izrazio sumnju u legalnost procesa zapošljavanja u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Autor pisma za jednog kandidata, koji je zaposlen na neodređeno vrijeme, pretpostavlja da je u rodbinskoj vezi sa aktualnim generalnim direktorom JU Dom zdravlja KS doc. dr. Abelom Baltićem.

U pismu su dostavljeni rezultati konkursne procedure i poredak kandidata koji su dobili posao na neodređeno vrijeme, među kojima je izvjesni A. B. (u pismu je navedeno puno ime i prezime, ali zbog zaštite ličnih podataka objavljujemo samo inicijale) za kojeg, autor pisma pretpostavlja da je u rodbinskoj vezi sa direktorom Baltićem.

– Prethodno pomenuti A. B. nema dana radnog iskustva za razliku od mnogobrojnih doktora, a odmah je dobio posao na neodređeno vrijeme bez probnog rada – stoji u anonimnom pismu.

Poslušajte kako se namješta konkurs u Domu zdravlja Sarajevo: “Bog ti ne može pomoći, samo Abel može”

Lista uspješnih kandidata

Tragom onoga što je navedeno u pomenutom pismu zatražili smo očitovanje direktorra Baltića.

– Kompletna konkursna procedura provedena je od strane Komisije i pod nadzorom Supervizora u skladu sa svim zakonskim i podzakonskim aktima. Stojimo na raspolaganju zainteresovanim stranama kako bi izvršili uvid u kompletnu dokumentaciju kao i za utvrđivanje svih materijalnih činjenica – navodi se u pismenom odgovoru kojeg smo dobili iz Dom zdravlja KS, a kojeg nam je poslala Lejla Moćević, stručni saradnik za odnose s javnošću ustanove.

Naida (26) iz Sarajeva nije prošla na konkursu: “Džaba otac borac, džaba magistarski kad je sve namješteno”

Inače, prema podacima koje je dostavio anonimni čitalac, A. B. je na bodovnoj listi na petom mjestu sa 100 osvojih bodova, što je maksimalni iznos (60 bodova osvojio u pismenom i 40 u usmenom ispitu).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija