Opet policijski pretresi u Općini Stari Grad

Pripadnici FUP-a vrše novi pretres u prostorijama Općine Stari Grad, saznaje Raport.

Kako nam je nezvanično rečeno, radi se o nastavku akcije ‘Start’ u kojoj je i uhapšen sad već bivši načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Zbog interesa istrage, iz FUP-a nam nisu htjeli reći sve detalje, no saznajemo da je ovo tek početak aktivnosti i da bi se istraga mogla proširiti na još nekoliko lica piše Raport.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u maju optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. On je također zajedno sa Elmedinom Karišikom, Seidom Hadžibajrićem i Almom Destanović uhapšen u akciji Start, a sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

S druge strane bitno je istaknuti da državni i federalni funkcioneri mogu uživati pravo na „bijeli hljeb“ godinu dana nakon isteka mandata. Dakle, plaću mogu primati dok ne nađu drugi posao ili ne odu u penziju. Funkcioneri dobijaju „bijeli hljeb“ čak i ako su smijenjeni ili ako na funkciji provedu makar jedan dan. Nije ograničeno ni koliko puta ista osoba može to pravo koristiti.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79