Crna-Hronika saznaje: Spasioci satima pokušavaju doći do rudara

Crna-Hronika saznaje: Spasioci satima pokušavaju doći do rudara


U rudniku mrkog uglja “Mramor” jutros se dogodila nesreća u kojoj je jedan rudar zatrpan

Do nesreće je došlo u jami prilikom otkopavanja, kada je došlo do obrušavanja zemlje koje je rezultiralo zatrpavanjem rudara. Na terenu su angažovane spašavateljske jedinice, ali za sada nema dodatnih informacija o situaciji.

U ranim jutarnjin satima dogodila se nesreća u rudniku Kreka, a spasioci od 5 sati ujutro pokušavaju doći do rudara.

Nesreća u rudniku Kreka: Zbog odrona rudar ostao zatrpan

Odron je rezultirao zarobljavanjem jednog radnika pod zemljom. Spasilački timovi aktivno rade na probijanju do zarobljenog rudara.

Kako saznaje portal Crna-Hronika već se promijenila grupa spasioca koja od 5 sati tragaju za nesretnim rudarom.

“Povrijeđen je prvi kopač, čovjek koji svaki dan radi taj posao. Spasioci pokušavaju doći do njega. Za sada je to sve što znam”, rekao je Zuhdija Tokić, predsjednik sindikata Rudnika Kreka Tuzla.

U rudniku “Mramor”, koji je pod okriljem Rudnika “Kreka”, i dalje se koriste najosnovnije metode za proizvodnju uglja.

Danas ujutro, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, Vedran Lakić, obavijestio je javnost o nesreći koja se dogodila u rudniku Mramor, gdje je jedan od rudara ostao zarobljen u jami.

“Iz rudnika su nam javili da još uvijek nemaju daljnje informacije o detaljima nesreće niti o stanju radnika. Na lice mjesta su odmah izašli inspektori i urgentni tim za spašavanje, koji daju sve od sebe da dođu do rudara” izjavio je Lakić.

Istaknuo je da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije neprekidno u kontaktu s upravom rudnika, potvrđujući im svoju spremnost za pružanje svake moguće pomoći u naporima za brzo pronalaženje rudara i pružanje neophodne podrške.

“Razgovarali smo i s direktorom Elektroprivrede BiH, Sanelom Buljubašićem, koji je bio na terenu s upravom rudnika i timom spasioca. Također je pružio podršku obitelji rudara u ovim teškim trenucima. Naše misli su s unesrećenim rudarem i njegovom obitelji, i nadamo se pozitivnom ishodu” dodao je ministar Lakić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija