Opljačkali i pretukli bračni par u Italiji: Uhapšen jedan od napadača iz BiH

U rimskom kvartu Monte Sakro sinoć je zavladao haos nakon što je banda od šest osoba izvršila brutalnu pljačku nad bračnim parom.

Napad se dogodio u stanu na ulici Domeniko Kompareti, oko devet sati navečer. Upadajući u stan u kojem su bila upaljena svjetla, pljačkaši nisu imali milosti. Prvo su ženu brutalno napali udarajući je u glavu, nakon čega su se okomili na njenog supruga, pretukavši ga do te mjere da je bio sav u podlivima.

Komšije, koje su čule očajnički vrisak žene, odmah su alarmirale policiju, no pljačkaši su uspjeli pobjeći prije dolaska patrola. Na licu mjesta zatečen je teško povrijeđeni bračni par, a ženu su hitno prevezli u bolnicu Umberto zbog ozbiljne povrede glave.

Jedini pljačkaš koji je uhvaćen je Satomi Hadžović (28), državljanin Bosne i Hercegovine, koji je presretnut nedaleko od mjesta zločina. Policija je reagovala brzo zahvaljujući opisu vozila kojim su pljačkaši pobjegli, što je omogućilo hapšenje Hadžovića.

“Prizor u stanu bio je užasan, krv svuda, žena u teškom stanju”, komentirao je jedan od šokiranih komšija. “Muž je bio sav u modricama, a mi smo jedva čekali dolazak hitne pomoći. Mislimo da je žena izgubila puno krvi.”

Prema riječima svjedoka, pljačkaši su nakon pljačke brzo napustili zgradu, skočivši sa balkona i bježeći se u različitim smjerovima. Policija je pokrenula potragu, ali ostali pljačkaši još uvijek nisu uhvaćeni.

Opljačkani muškarac, je samo ponavljao da je običan radnik i da nije imao što dati pljačkašima.

Satomi Hadžović već je poznat policiji zbog prethodnih incidenata i ima dug dosje u policijskim evidencijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79