Opljačkana firma Marcaffe iz Kiseljaka, ukradeno 2,5 tone kafe, novac i kombi

U noći između utorka i srijede zasad nepoznate osobe su opljačkale objekt proizvodnje i skladišta bh. firme Marcaffe iz Kiseljaka te su odnijele značajan plijen.

Kako je iz Marcaffea potvrđeno za portal Klix.ba, pljačkaši su u objekt ušli kroz prozor sa stražnje strane gdje su parkirali kombi ove firme, crveni Citroen Jumper. Iako nosivost kombija iznosi 1,5 tona, pljačkaši su u njega uspjeli utovariti čak 2,5 tone kafe.

Prema riječima vlasnika, pljačkaši su bili dobro informisani, znali su najbolje mjesto za ulazak u objekt, a potom su i u kancelariji tražili ključeve.

Sa sobom su odnijeli značajan plijen, 1.182 kg Vendspresso pržene kafe u zrnu proizvedene 16. i 23. februara ove godine. kao i 1.200 kg mljevene kafe proizvedene 12. i 13. februara ove godine.

Osim toga, ukrali su i 15.000 KM pazara, a potom su se pomenutim kombijem udaljili u nepoznatom pravcu.

U Marcaffeu se nadaju da će ovi podaci osujetiti planove pljačkaša pri preprodaji kafe.

Ukupan gubitak firme u ovoj pljački se procjenjuje na oko 50.000 KM.

Također, ovo nije prvi slučaj u kojem je oštećena pomenuta firma jer je prije šest godina ukraden i skupocjeni Range Rover. Slučaj je prijavljen policiji, no rezultata nije bilo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79