Oprez: Predstavljaju se kao aktivisti emisije “Ispuni mi želju”

Telefoni u našoj redakciji od jutros ne prestaju zvoniti! Naime, javilo nam se nekoliko čitatelja iz Visokog kojima su jutros na vrata kucale žene koje se predstavljaju kao aktivisti emisije „Ispuni mi želju“ Hayat TV-a!

– Došla mi je jedna žena srednjih godina koja je tražila da joj dam neku novčanu donaciju. Kazala je da su ona i njene tri kolegice došle ispred emisije „Ispuni mi želju“ i da prikupljaju novac za nekoliko najugroženijih porodica o čijoj smo sudbini mogli vidjeti priče u ranijim emisijama. Kada sam je pitala gdje su joj kolegice, da mi pokaže akreditaciju… kazala je da su tu negdje u komšiluku, da su automobil ostavile iznad puta, ali i da nemaju akreditaciju. Bilo mi je sumljivo i nisam im dala novac. Posjetili su još dosta porodica u naselju u kojem živim – ispričala nam je jedna gospođa (ime i prezime poznato redakciji), koja živi u naselju Rodulje kod Visokog. 

Ovo nije prvi put da se „humanisti“ predstavljaju da prikupljaju novac za emisiju „Ispuni mi želju“.

Još jednom upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve priče te da Hayat TV nikoga nije angažirala da na takav način prikuplja novac za najveći humanitarni projekat u BiH.

Ukoliko želite pomoći radu emisije ISPUNI MI ŽELJU ili imate pitanje za redakciju emisije, kliknite OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments