Foto: Jabuka.tv
Oprez vozačima: Na bh. cestama postavljen još jedan radar

Oprez vozačima: Na bh. cestama postavljen još jedan radar


U nastojanju da poboljša sigurnost u prometu, policija HNK-a nedavno je implementirala novu tehnologiju u borbi protiv prekoračenja brzine. Na ključnim prometnicama postavljen je najsavremeniji radar, što predstavlja dodatni korak prema smanjenju prometnih nesreća i povećanju svijesti o važnosti pridržavanja prometnih propisa piše Crna-Hronika.

Radar koristi napredne senzore i kamere kako bi precizno mjerao brzinu vozila te identificirao prekršitelje. Policija naglašava da je cilj ove inicijative educirati vozače o važnosti poštivanja ograničenja brzine i smanjiti rizik od nesreća uzrokovanih nepropisnom vožnjom.

Novi radar postavljen je u Neumu u blizini Dječjeg vrtića u Ulici Put svetog Ante gdje je ograničenje 40 km/h.

Radar je instaliran krajem oktobra 2023. godine ali tek je pušten u funkciju ove sedmice potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Vlasti pozivaju građane na suradnju i pridržavanje prometnih propisa kako bi se zajedno stvorila sigurnija prometna okolina. Upotreba nove tehnologije u nadzoru brzine također je dio šireg plana poboljšanja saobraćajne sigurnosti u zajednici.

Građani se potiču na poštivanje prometnih pravila, a implementacija novog radara predstavlja dodatni korak prema ostvarenju cilja smanjenja prometnih nesreća i očuvanja života na cestama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija