Optužen svjedok koji je dao lažni iskaz na suđenju!

Republičko tužilaštvo Republike Srpske u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Nenada Mićića za krivično djelo davanje lažnog iskaza, počinjeno u februaru 2021. godine u Okružnom sudu Banja Luka gdje je bio svjedok u krivičnom predmetu koji se vodio pred tim sudom.

U optužnici stoji da je Mićić, iako je položio zakletvu za svjedoka i bio upozoren na dužnost kazivanja istine, kao i da je davanje lažnog iskaza krivično djelo, lažno svjedočio odgovarajući na pitanja.

U optužnici stoji da je djelo počinjeno 3. februara 2021. godine u postupku pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, a u krivičnom predmetu u kojem su optuženi bili Milija Vlačić i drugi zbog krivičnog djela počinjenog u sastavu kriminalnog udruženja.

Precizirano je da je svjedok u sudu izjavio da mu je poznato da je automobil, u kojem su prilikom hapšenja Vlačića pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela, bio u posjedu Zorana Jovanovića.

“Znao je da vozilo uopće nije bilo u posjedu Zorana Jovanović, a iskaz je dao u namjeri da ga lažno tereti za inkriminisane radnje koje su Vlačiću stavljene na teret, a da njemu na taj način pomogne da izbjegne krivičnu odgovornost. Navodi svjedoka na glavnom pretresu su u suprotnosti sa objektivnom stvarnošću i izvedenim dokazima u navedenom krivičnom predmetu”, navodi se u optužnici.

Milija Vlačić, inače penzionisani policajac, u maju 2023. godine pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija počinjeno u sastavu kriminalnog udruženja.

Optužnicom iz 2018. godine, je pored njega bilo obuhvaćeno još osam osoba. Vlačić je bio optužen da je 2014. godine nabavio 46 bombi, automatsku pušku, pištolj sa mecima, kao i 4.500 tableta ksalol i 550 grama drugih tableta radi krijumčarenja u Švedsku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79