Optužena 20-godišnjakinja iz Zvornika za prodaju droge, pronađeno skoro 100 paketića

Optužena 20-godišnjakinja iz Zvornika za prodaju droge, pronađeno skoro 100 paketića


Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv Marije O. (20) zbog držanja i prodaje droge u ovom gradu.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini tereti je za produženo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Tokom pretresa 18. aprila ove godine, kod Marije O. je pronađeno 47 plastičnih paketića marihuane i 47 paketića speeda, pišu Nezavisne.

Drogu je držala u kući i žutoj kutiji u dvorištu.

Policija je također pronašla digitalnu vagu za precizno mjerenje sa tragovima droge, karticu i nosač kartice sa tragovima bijelog praha, te metalnu drobilicu zlatne boje u šupi, na kojoj je utvrđeno prisustvo THC-a, CBN-a i CBD-a.

Optužnica tereti Mariju O. da je od januara do aprila 2024. godine, na području Zvornika, prodala pet paketića marihuane osobi L. N. za ukupno 50 KM, te 25 grama amfetamina za 500 KM. Osim toga, prodala je 30 paketića marihuane osobi V. D. za 300 KM, pet paketića marihuane i jedan paketić amfetamina osobi T. G. za ukupno 70 KM, te u četiri navrata dva paketića marihuane i dva paketića amfetamina osobi Ž. R. za 60 KM. Također, osobi P. S. prodala je po jedan paketić marihuane i amfetamina u dva navrata.

“Neovlašteno je nabavila, držala i prodavala supstance ili preparate koji su proglašeni za opojnu drogu, čime je počinila produženo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, iz članka 207. stavka 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske u vezi s člankom 57. istog Zakonika”, navodi se u optužnici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija