Optužili migrante da su im zapalili košnice, a vatru podmetnuo lokalni piroman

Javnost u Apatinu požurila je da za šokantno spaljivanje 46 pčelinjaka optuži nekog od korisnika lokalnog centra za azilante, ali je policijskom istragom utvrđeno da se radi o – lokalnom piromanu.

Apatinac Roland Rajić jedva je došao k sebi od šoka nakon što mu je prošle nedjelje izgorjelo 26 pčelinjih društava, a samo tri dana kasnije neko mu je zapalio još 20 košnica.

U početku se sumnjalo da je to djelo migranata kojih u posljednje vrijeme ima sve više u tim krajevima i predstavljaju “dežurne krivce” za sva krivična djela, međutim ispostavilo se da je riječ o M. Č., mještaninu Prigrevice nadomak Apatina koji je uhapšen i koji je, kako nezvanično saznaje Blic, priznao da je zapalio Rajićeve košnice.

I. Č. koji radi kao čuvar u jednoj firmi udaljenoj par stotina metara od zapaljenih košnica je u policiji rekao da je podmetnuo požar zato što ga je navodno ujela jedna pčela.

– Istragom je utvrđeno da se uopšte nisu poznavali niti su se ikada ranije vidjeli, a da je Rajićeve košnice počinilac odabrao zato što su malo zabačene i nisu pred očima prolaznika – objašnjava izvor blizak istrazi.

Kaže i da ih je istraga dovela do otvaranja starih slučajeva koji su pripisivani migrantima – paljenje bandere, stabala, cijele šume jednom prilikom – a sada, operativnim radom, sve se više stiče utisak da ih je počinio upravo M. Č.

Vlasnik pčelinjaka potvrdio je navode policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79