Optužnica za Vasviju Vidović: Pokušala iznijeti mobitel Ranka Debevca koji sadrži dokaze

Optužnica je podignuta protiv Vasvije Vidović, koja je rođena 1954. godine u Rogatici i trenutno živi u Sarajevu te je državljanka Bosne i Hercegovine, navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Prema optužnici, Vidović je 18. prosinca 2023. godine pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA u Istočnom Sarajevu, pozvana od strane Ranka Debevca.

On je bio osumnjičen i lišen slobode, a Vidović je došla s namjerom da ga zastupa kao odvjetnica u kaznenom postupku.

Ona je imala priliku komunicirati s osumnjičenim u posebnim prostorijama bez prisustva policijskih službenika, te je, prema optužnici, omogućila Debevcu da sakrije svoj mobilni uređaj u njenu torbu, s ciljem otežavanja dokazivanja kaznenih djela pred Sudom BiH.

Osumnjičena se suočava s optužbom za kazneno djelo – Spriječavanje dokazivanja, koje se odnosi na njeno djelovanje s namjerom otežavanja dokazivanja u sudskom postupku, što je protivno pravu.

Tužiteljstvo BiH je istaknulo da je optužnica proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, naglašavajući ozbiljnost situacije i zakonskih implikacija postupka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79