Organizatori objavili zvaničnu rutu kretanja Bh. povorke ponosa u Sarajevu

Organizatori Bh. povorke ponosa predstavili su rutu kretanja: Okupit će se u parku Safeta Isovića, zatim proći kroz ulicu Koševo, kao i ulicu Maršala Tita, a krajnja tačka bit će Trg BiH.

U subotu obustava saobraćaja u 37 ulica u Sarajevu zbog održavanja Bh. povorke ponosa

Budući da će biti zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 sati, na ulaz u povorku će se moći doći preko Koševskog Brda, kroz tunel od Željezničke stanice, iz smjera Vogošće te iz ulica Patriotske lige i Bolnička. Imajte u vidu da ćete se puno sporije kretati nego inače te uračunajte to vrijeme u svoj dolazak.

ULAZ: Ulaz na povorku je jedan i bit će na početku ulice Koševo, na raskršću ulica Bolnička i Patriotske lige. Ulaz je otvoren od 10 do 12 sati. Ulaz će biti zatvoren u 12 sati i nakon toga više niko neće moći ući.

“Molimo vas da imate razumijevanja i ukoliko ne budete mogli ući jer će možda biti kasno, znajte da ste vi naš ponos”, poručili su organizatori.

OKUPLJANJE: Kada prođete ulaz, okupljanje je u parku kod Druge gimnazije, volonteri i redari će vas uputiti u park. U parku će biti druženje uz muziku. Tu ćete moći uzeti transparente, zastave i ostali promotivni materijal. Bit će vruće, poneste kremu za zaštitu od sunca, kačket ili kišobran.

RUTA: U 12h krećemo iz ulice Koševo, krećemo se ulicom Koševo do raskrsnice s Titovom ulicom, pa desno pored Predsjedništva BiH do Parlamentarne skupštine BiH (trg BiH). TRG BiH: Kada dođemo na Trg BiH, kao i prve godine, bit će održana dva govora članova OO-a Bh. povorke ponosa te će biti kratki muzički program.

KRAJ POVORKE: Nakon muzičkog programa je i kraj ovogodišnje Bh. povorke ponosa te vas molimo da se uz usmjeravanje redara uputite ka vašim sigurnim lokacijama.

Radi prevencije nasilja i vaše sigurnosti, prilikom dolaska na povorku, kao i odlaska s povorke, molimo vas da ne nosite nikakva LGBTIQ obilježja piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79